28.09.2018 - 16:33 | Son Güncellenme:
Zor bir iş arkadaşı elbette düşman değildir. Fakat onun hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız onu daha iyi tanıyabilir ve tahammül sınırınızı arttırabilirsiniz.Sorunlu kişileri sevmek zorunda değilsiniz fakat aynı iş yerinde çalışıyorsanız minimum problem yaşamak için ateşe körükle gitmemek en iyisidir.
Her insanın bir patlama noktası vardır. Hayal kırıklığı ve öfke tetiklenebilir duygular olduğu için her zaman sakin kalamayabiliriz. Aşırı tepki göstereceğiniz konuları bilirseniz zihinsel dayanıklılığınız da gelişir.Zorlu iş arkadaşlarını bir yükten ziyade kendi kişisel gelişiminiz için bir dönemeç olarak görebilirsiniz.
İş yerindeki sinir bozucu arkadaşlarınız bilerek ya da bilmeyerek sinirinizi tetikler. Eğer her sorunda büyük tepkiler verirseniz hedef haline gelirsiniz ve manipüle edilmeye açık olursunuz.İş yerinizde neden bulunduğunuzu, oradaki hedeflerinizi ve sahip olduklarınızı düşünüp kendinizi ikna edin.
Sinirin son raddesine geldiğimiz öfke patlaması yaşarız. Fakat meditasyon yaparak ya da geçiştirme yöntemiyle öfkemizi kontrol edebiliriz.Eğer öfke patlamasının yaklaştığını düşünüyorsanız,"Şu an müsait değilim, daha sonra konuşalım mı?Bunu düşünmek için zamana ihtiyacım var.Bu konu üzerine düşünüp döneceğim." gibi geçiştirme tepkileri verilebilir.
Sorunlardan kaçmak her zaman çözüm değildir. Zor biriyle uğraşıyorsanız onunla doğru bir tavırla konuşmak ve yüzleşmek çözümcül bir yaklaşımdır. Suçlama, eleştirme ve yargılama yerine yapıcı tavsiyeler yerinde olur.