Masada düzen nasıl sağlanır?
Çiçek aranjmanları masanın ortasına yerleştirilir.Peçeteler servis tabaklarının soluna yerleştirilir.Yemek çatalı tabağın soluna;Yemek bıçağı tabağın sağına;Yemek kaşığı tabağın sağına, bıçağın dışına;Menüde balık varsa balık çatalı tabağın soluna, çatalın dışına;Balık bıçağı tabağın sağına, yemek bıçağı dışına;Diğer küçük çatal bıçaklar da içe doğru dizilerek kullanış sırasına göre dizilir.Meyve ve pasta çatalı tabağın ön kısmına, sapı sola doğru;Meyve ve pasta bıçağı tabağın ön kısmına, keskin tarafı tabağa, sapı sağa doğru, çatalın yanına konulur.Su bardağı tabağın sağ ön kısmına;İçki bardağı su bardağının sağına yerleştirilir.Tuzluk ve biberlik iki servis tabağı arasına;Sosluklar sofranın ortasına yakın;Salata tabağı servis tabağının sol ilerisine gelecek şekilde yerleştirilir.Meyve tabağı geldiğinde herkesin ulaşabileceği şekilde masanın ortasına konulur.Ekmek tabağı ortaya yerleştirilir.Haber: Bengü Öner - Milliyet