Su tüketimini iftarla sahur arasına dağıtın, peş peşe su içmeyin. Mide ve sindirim sistemini rahatlatacak bitki/meyve çayları, şekersiz komposto, ayran gibi içecekleri tercih edin. Tatlı tercihlerinizi sütlü tatlı olarak yapın. Çiğ sebze ve meyve gibi düşük kalorili ve lifli besinlere ağırlık vermeye çalışın İftarda midenizi çok doldurup tüm gün yemeniz gerekenleri tek bir öğüne sığdırmayın. Yemeklerin suyunu tüketmemeye çalışın bu şekilde daha az yağ almış olursunuz. Salata hazırlarken içine 1 tatlı kaşığı kadar yağ eklemek, yağda eriyen (A, D, E, K) vitaminlerin emilimi için yeterlidir fazlasını eklemeye gerek yoktur. İftariyelikler genelde yüksek yağ içerir bu sebeple her gün tek bir seçim yapın örneğin bir gün tereyağı- bal diğer gün 2 -3 dilim sucuk diğer gün peynir- zeytin gibi Yavaş yemeye çalışın ve mutlaka iyi çiğneyin. Ramazan süresince her gün 2 su bardağı az yağlı süt, yoğurt veya türevlerini tüketmeye özen gösterin ki içeriğindeki kalsiyum, oruç tutarken de yağ yakımına yardımcı olsun Meyve sebze tüketiminizi artırın. Haftada 2 kez sütlü tatlı tüketip diğer günlerde meyve veya kuru meyveyi tatlı olarak kullanın. Orucunuzu su ve çorba ile açın Kızartmadan uzak durun, ızgara, fırın veya haşlama tercih edin. İftarda mideye aşırı yüklenmemek için küçük bir öğün, daha sonra akşam yemeği, ara öğün ve mutlaka sahur olacak şekilde dört öğün olarak yapın İftardan 1-1.5 saat sonra, 20-30 dakika tempolu yürüyüş yapmaya çalışın. Orucunuzu hurma ile açmak isterseniz: 4 adet hurma'nın 1 porsiyon meyveye eşit olduğunu bilerek uygun miktarlarda tüketebilirsiniz.