20.06.2016 - 17:30 | Son Güncellenme:
8-10 tane küçük patates tuzkarabiberkekik2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesleri haşlayın ama dağılmasına müsaade etmeyin.Ellerinizle patateslere bastırın ve çatlamalarını sağlayın. Fırın tepsisine patatesleri yerleştirip tuz, kekik ve karabiber seprin. En son zeytinyağını gezdirdikten sonra öncede 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
3 yemek kaşığı çay4 su bardağı su3 şeftali8 su bardağı su 1 su bardağı toz şeer 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 tane limon
Şeftalileri iri parçaları ayırın ve su ilave edip kaynamaya bırakın. Şeftaliler yumuşayana kadar kaynatın. Altını kapattıktan sonra yarım saat bekletin ve ince bir bez yardımıyla süzün.3 yemek kaşığı çayı 4 su bardağı su ile demleyin. Çayı da süzün ve şeftali karışımına ekleyin. Şeker, limon tuzu ve birkaç parçaya böldüğünüz limonu ekleyip karıştırın ve ılındıktan sonra buz dolabına alın. Birkaç saat sonra limonları çıkarın. Soğuk servis edin.