09.06.2016 - 15:55 | Son Güncellenme:
2 çay bardağı kırmızı mercimek2 kaşık pirinç2 tatlı kaşığı bulgur1 soğan1 tatlı kaşığı biber salçası1 kaşık tereyağı6 bardak sıcak su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pulbiber
Sıcak suyu kaynatın. Yıkayıp süzdüğünüz mercimek, pirinç ve bulguru tencereye alın. Tuzunu ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Küp küp doğradığınız soğanı tereyağında kavurun, biber salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin. Çorbanın üzerine boşaltıp hızlı hızlı karıştırın.
6 çay bardağı un1 yumurtaYarım kaşık tuz1 bardak su¼ gram kıyma2 soğanKarabiber2 bardak yoğurtYarım kaşık salçaYarım çay bardağı sıvı yağKırmızı biberNane
Un, yumurta ve tuzu geniş bir kabın içerisine koyun ve yoğurun. Üzerine azar azar su ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur kıvamı alana kadar yoğurma işlemine devam edin.Tezgahın üzerine bir miktar un dökerek hamurunuzu ince bir şekilde merdane yardımı ile açın. Hamurunuzu 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.Daha sonra kıyma, ince ince doğradığınız soğan, tuzu ve karabiberi karıştırın. Kestiğiniz şeritlerin içerisine kıymayı taşırmadan koyun. Hamur ile kıyma harcını sıkıca sararak bir bıçak yardımı ile kesin.Hamurlarınızı kaynar suyun içerisinde haşlayın. Servis tabağına aldığınız mantılarınızın üzerine yoğurt ve salçalı baharatlı yağı da dökerek servis edebilirsiniz.
Yarım kilo tel kadayıf100 gram tereyağı1 paket Hatay peyniriŞerbeti için:1 bardak şeker1,5 bardak su
Tereyağını eritip elinizle tel tel ayırdığınız kadayıfla karıştırın. Künefe tabağının altına terayağı sürün. Kadayıfın yarısını dibine bastırın. Üzerine peyniri koyduktan sonra kalan kadayıfı da üzerine bastırın. Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Diğer tarafını pişirmek için yine tabağı yağlayıp çevirin.