Patlıcan kebabının yapılışı
İyice yıkadığınız patlıcanların baş ve uç kısımlarını kesip soymadan 3-4 eşit parça halinde kesin.Kestiğiniz patlıcanları acısını salmaları için tuzlu suda bekletin. Köfte harcını hazırlamak için kıyma, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi bir karba alıp yoğurun. Yoğurdunuz bu karışımı buzdolabında alıp dinlendirin.Köfte harcı dinlendikten sonra elinizle yuvarlak ve avuç içinden biraz küçük olacak kadar şekil verin.Patlıcan dilimlerini durulayın ve şişlere bir patlıcan bir köfte olacak şekilde yerleştirin.Tava kullanacaksanız tahta, ızgarada pişirecekseniz metal şiş kullanmaya özen gösterin. Hazırladığınız şişleri ara ara zeyrinyağı sürüp çevirerek pişirin. Bu arada domates ve biberleri közleyin.Şişlerinizi lavaş ve közlediğiniz domates ve biberler eşliğinde servis edin.