08.06.2016 - 10:13 | Son Güncellenme:
1 su bardağı buğdayyarım su bardağı nohut3 su bardağı süzme yoğurt 6 su bardağı su tuz naneÜzeri için;kırmızı biber1 tutam dere otu
Bir gece öncesinden buğday ve nohudu ayra kaplarda suya bekletin.Buğdayı derin bir tencereye alın ve üzerine su ekleyip orta ateşte haşlayın. Nohudu ayrı bir tencerede üzerini biraz geçen su ile orta derece ateşte haşlayın.Bu arada yoğurda biraz tuz ekleyip bir kapta iyice karıştırın. Buğday tenceresini piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğumuş nohut ve buğdayı tuz ekleyip karıştırdığınız yoğurt ve nane ilave ederek tekrar karıştırın. Üzeri için; İnce ince doğradığınız dereotlarına pul biber ekleyin ve servis etmeden önce çorbanızın üzerine bir tutam serpin.
5 tane orta büyüklükte patlıcan650-700 gram kıyma4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz pul biberkarabiberServis için;3 tane orta büyüklükte domates5 tane orta büyüklükte yeşil biber 5 tane lavaş ekmek
İyice yıkadığınız patlıcanların baş ve uç kısımlarını kesip soymadan 3-4 eşit parça halinde kesin.Kestiğiniz patlıcanları acısını salmaları için tuzlu suda bekletin. Köfte harcını hazırlamak için kıyma, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi bir karba alıp yoğurun. Yoğurdunuz bu karışımı buzdolabında alıp dinlendirin.Köfte harcı dinlendikten sonra elinizle yuvarlak ve avuç içinden biraz küçük olacak kadar şekil verin.Patlıcan dilimlerini durulayın ve şişlere bir patlıcan bir köfte olacak şekilde yerleştirin.Tava kullanacaksanız tahta, ızgarada pişirecekseniz metal şiş kullanmaya özen gösterin. Hazırladığınız şişleri ara ara zeyrinyağı sürüp çevirerek pişirin. Bu arada domates ve biberleri közleyin.Şişlerinizi lavaş ve közlediğiniz domates ve biberler eşliğinde servis edin.
1 litre süt 2 su bardağı kadar toz şeker 1 tane yumurtanın sarısı1 çay bardağı buğday nişastası 4 yemek kaşığı toz badem3 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesiÜzeri için; çiğ bademantep fıstığı
Süt, toz şeker, yumurta sarısı, buğday nişastası ve toz bademi bir tencereye koyup orta derecede ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Karışıma hindistan cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.Piştikten sonra kaselere alın.Toz antep fıstığını ve bağdemleri suda bekletip kabuklarını alarak keşkül kaselerini süsleyip servis edin.