Pamuk lifi, hayvan yemi ve yağ için yetiştirilen çeşitli pamuk bitkilerinin tohumlarından elde edilen yemeklik yağ türlerindendir. Pamuk yağı, lezzet kararlılığı sebebi ile salata yağı, mayonez, salata sosu ve benzeri ürünlerde tercih edilir.
Pamuk yağı özellik olarak; diğer yağların ateşte acı ve yanık bir koku vermesinin yanında, pamuk yağında bu acımsı ve yanık yağ kokusu bulunmaz. Tantuni içerisinde pamuk yağı donma yapmamaktadır.
- İçinde bol E vitamini nedeniyle vücudun beslenmesine yardımcı olur.
- Bağırsakların yumuşamasına destek olur ve kabızlık problemini giderir.
- Ateş düşürür.
- İçermiş olduğu vitaminleri sebebiyle de saçlar ve cilde parlaklık kazandırır.
- Antioksidan özelliği bulunur.
- Adet düzensizliğini giderir.