500 gr kuşbaşı kuzu eti
8-10 adet arpacık soğanı
1 avuç kadar badem
5-6 adet kuru kayısı
5-6 adet kuru incir
1 avuç siyah kuru üzüm (çekirdeksiz)
1 yemek kaşığı bal
2 bardak sıcak su
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı Tereyağ
Tuz
Isıttığınız tencereye tereyağını alın ve eritin. Zeytinyağını ve ardından etleri ekleyip iyice kavurun.
- Etlerin her tarafı renk alınca arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyin. Etler suyunu çekince un ekleyin ve karıştırın.
- Unun kokusu çıkınca, suyu ekleyin ve tencerenin altını kısın. Kapağı kapalı bir halde pişirin. Pişip pişmediğini, soğanları bıçakla delerek kontrol edin.
- Sıcak suda bekletilmiş kuru üzümleri, erikleri, incirleri, bademleri, sumağı, balı ve tuzu ekleyin. Nazikçe karıştırın.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 1-2 dakika daha pişmesini bekleyin ve altını kapatıp 15-25 dakika dinlenmeye bırakın.