21.01.2025 - 23:28 | Son Güncellenme:
Gelinim Mutfakta Mutancana tarifi ve malzemeleri araştırılıyor. Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan yarışma programı ‘Gelinim Mutfakta’ Aslı Hünel'in sunumu ile ekrana geliyor. Programda bugün günün yemeği mutancana oldu. İzleyiciler "Mutancana nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Mutancana tarifi nasıl ve malzemeleri nelerdir?" sorularının yanıtını araştırmaya başladı. İşte detaylar...
500 gr kuşbaşı kuzu eti
8-10 adet arpacık soğanı
1 avuç kadar badem
5-6 adet kuru kayısı
5-6 adet kuru incir
1 avuç siyah kuru üzüm (çekirdeksiz)
1 yemek kaşığı bal
2 bardak sıcak su
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı Tereyağ
Tuz
Isıttığınız tencereye tereyağını alın ve eritin. Zeytinyağını ve ardından etleri ekleyip iyice kavurun.
- Etlerin her tarafı renk alınca arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyin. Etler suyunu çekince un ekleyin ve karıştırın.
- Unun kokusu çıkınca, suyu ekleyin ve tencerenin altını kısın. Kapağı kapalı bir halde pişirin. Pişip pişmediğini, soğanları bıçakla delerek kontrol edin.
- Sıcak suda bekletilmiş kuru üzümleri, erikleri, incirleri, bademleri, sumağı, balı ve tuzu ekleyin. Nazikçe karıştırın.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 1-2 dakika daha pişmesini bekleyin ve altını kapatıp 15-25 dakika dinlenmeye bırakın.