BALIK KELLE BUĞULUMA TARİFİ
2 adet balık başı (tercihen levrek veya çipura)
1 adet büyük soğan
10 adet mantar
4-5 adet sivri biber
2 adet olgun domates
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
2 adet defne yaprağı
5 çorba kaşığı domates püresi
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Balık kelle buğulama tarifi
İşte balık kelle buğulama için adım adım uygulamanız gereken tarif...
Balık başlarını hazırlayın: Balık başlarını iyice temizleyin ve bol suyla yıkayın.
Sebzeleri doğrayın: Soğanı halka halka doğrayın.
Mantarları ince dilimler halinde kesin, sivri biberleri ve domatesleri küçük parçalara ayırın. Maydanozu ince bir şekilde doğrayarak hazırlayın.
Sebzeleri soteleyin: Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Önce soğanları ekleyin, ardından biber ve mantarları ekleyip mantarlar yumuşayana kadar sotelemeye devam edin.
Sosun hazırlanması: Tavaya doğranmış domatesleri, limon suyunu, defne yapraklarını, domates püresini ve baharatları ekleyin. Tüm bu malzemeleri güzelce karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.
Fırınlama: Hazırladığınız sebze sosunu, ısıya dayanıklı bir fırın kabına balık başlarını yerleştirerek gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Servis öncesi: Fırından çıkan balık kelle buğulamanızı ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edin.