02.11.2024 - 21:19 | Son Güncellenme:
TV8 kanalının ilgiyle takip edilen yarışması MasterChef Türkiye'ye Mehmet Akdağ konuk oluyor. Yarışmacılara babasının son buluşlarından birisi olan bir balık kelle buğuluma ve salata çeşidini anlatıyor. Yarışmacılar ise Mehmet Akdağ'ın verdiği püf noktalarla bu yemeği en güzel şekliyle çıkarmak istiyor. Peki Mehmet Akdağ şef kimdir, kaç yaşında? 7 Mehmet nereli? İşte biyografi
Mehmet Akdağ aslen Antalyalı’dır. 1983 yılında dünyaya gelen Akdağ, 1937 yılında kurulan 7 Mehmet Restaurant'ın 3. kuşak temsilcisidir.
Türkiye’de ve dünyada Akdeniz mutfağını yakından tanıtan Akdağ, geleneksel lezzetler konusunda uzmandır.
Restaurant’ın üçüncü kuşak temsilcisi olan Mehmet Akdağ, mekanın işletmecisi ve baş aşçısıdır.
Mehmet Akdağ’ın kaleme aldığı 7 Mehmet isimli kitap 2023 yılında dünyanın en iyi restoran kitabı seçilmiştir.
Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan Mehmet Şef’in 41 bin takipçisi bulunmaktadır. Instagram kullanıcı adı ise “7mehmetakdag “
2 adet balık başı (tercihen levrek veya çipura)
1 adet büyük soğan
10 adet mantar
4-5 adet sivri biber
2 adet olgun domates
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
2 adet defne yaprağı
5 çorba kaşığı domates püresi
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Balık kelle buğulama tarifi
İşte balık kelle buğulama için adım adım uygulamanız gereken tarif...
Balık başlarını hazırlayın: Balık başlarını iyice temizleyin ve bol suyla yıkayın.
Sebzeleri doğrayın: Soğanı halka halka doğrayın.
Mantarları ince dilimler halinde kesin, sivri biberleri ve domatesleri küçük parçalara ayırın. Maydanozu ince bir şekilde doğrayarak hazırlayın.
Sebzeleri soteleyin: Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Önce soğanları ekleyin, ardından biber ve mantarları ekleyip mantarlar yumuşayana kadar sotelemeye devam edin.
Sosun hazırlanması: Tavaya doğranmış domatesleri, limon suyunu, defne yapraklarını, domates püresini ve baharatları ekleyin. Tüm bu malzemeleri güzelce karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.
Fırınlama: Hazırladığınız sebze sosunu, ısıya dayanıklı bir fırın kabına balık başlarını yerleştirerek gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Servis öncesi: Fırından çıkan balık kelle buğulamanızı ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edin.