Maydanozun hızla çürümesinin en büyük nedenlerinden biri fazla nemdir. Poşet içerisinde sıkıca kapatıldığında yapraklar arasında biriken nem, çürümeyi hızlandırır. Bu nedenle maydanozun saklandığı ortamın nemini kontrol etmek çok önemlidir.
Maydanozu saklamadan önce yıkamaktan kaçının. Yıkandıktan sonra yeterince kurutulmazsa yapraklarda kalan su çürümeyi hızlandırır. Yıkamak yerine maydanozu kuru bir şekilde kağıt havluya sararak saklamak en doğru yöntemdir.
Maydanozunuzu uzun süre taze tutmak için kağıt havlu yöntemini deneyebilirsiniz. Yapmanız gerekenler çok basit:
Maydanozu yıkamadan, kuru bir şekilde bir kağıt havluya sarın.
Ardından hava alabilen bir poşet veya kap içerisine yerleştirerek buzdolabına koyun.
Bu yöntem fazla nemi emerek çürümeyi engeller ve maydanozun tazeliğini korur.
Taze maydanozları daha uzun süre muhafaza etmek için saplarını su dolu bir kavanoza yerleştirebilirsiniz. Bu yöntemle hem sapların hem de yaprakların canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Kavanozu buzdolabına koyarak düzenli olarak suyunu değiştirmeniz yeterlidir.
Maydanozun aylarca taze kalması için dondurmayı tercih edebilirsiniz. Bunun için:
Maydanozu yıkayıp kurutun. İnce ince doğrayarak dondurucuya uygun bir kap veya poşet içerisinde saklayın. Bu yöntemle yemekleriniz için her zaman kullanıma hazır taze maydanozunuz olur.
Maydanozu elma, muz gibi etilen gazı üreten meyvelerden uzakta saklamaya özen gösterin. Bu gaz, yaprakların sararmasına ve bozulmasına neden olabilir. Maydanozunuzu diğer sebzelerle temas etmeyecek şekilde saklamanız önemlidir.