Çİ BÖREK NASIL YAPILIR?
1. adım: Derin çukur bir kaba yoğurt, un ve su bardağı suyu koyup iyice yoğurun. Bir miktar unu tezgaha serpin.
2. adım: Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun. Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın.
3. adım: Bir kapta kıymaya karabiber ve tuzu serpin. Hepsini birlikte iyice yoğurun.
4. adım: Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun. Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin.
5. adım: Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. Sıvı yağı tavada kızdırın.
Son adım: Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın. Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın ve servis edin.
Afiyet olsun.