23.10.2023 - 16:20 | Son Güncellenme:
Mantı, sevilen yemekler arasında bulunur. Mantı yapmanın çeşitli aşamaları bulunuyor. Masterchef'in yeni bölümünde yarışmacılar mantı hazırlayacaklar. Peki mantı nasıl yapılır? İşte mantı malzemeleri ve tarifi...
-1,5 su bardağı un
-1/4 su bardağı su
-1 adet yumurta
Harcı için:
-200 gram kıyma
-1 adet kuru soğan
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı karabiber
Mantıları haşlamak için:
-4 su bardağı et suyu
Sosu için:
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı nane, 1 su bardağı et suyu (mantının haşlama suyundan kullanabilirsiniz)
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
Hamuru için;
-Unu karıştırma kabına alın. Orta kısmını açıp yumurtayı ekleyin. Yumurtayı una yedirerek suyu azar azar ekleyin. Tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın.
-Toparlanan hamuru mutfak tezgahına alın. Özleşene kadar, bastırarak yoğurun. Ardından üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
İç harcı için;
-Kuru soğanı rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ve soğanı bir kapta karıştırın.
-Hazırladığınız hamuru iki bezeye ayırın. Hamurları, unlanmış mutfak tezgahında bir merdaneyle yuvarlak şeklinde açın.
-Hamuru iki parmak kalınlığında önce boyuna, sonra enine keserek küçük kareler elde edin. Aynı işlemi diğer hamur bezesine de uygulayın.
-Karelerin orta kısmına kıymalı harçtan yerleştirin. Uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatıp orta noktada birleştirin.
-Et suyunu kaynatın. Mantıları kaynar suda 8- 10 dakika haşlayın. Haşlanan mantıları, kevgirle süzüp servis tabağına alın.
Sosu için;
-Tereyağı eritin. Biber salçasını katıp 2- 3 dakika kavurun. Naneyi ekleyip karıştırın. Mantıyı haşladığınız et suyundan ekleyip sosun kıvamını açın.
-Servis tabağına aldığınız mantının üzerine çırpılmış yoğurt ve hazırladığınız sostan ekleyerek servis edin.