14.04.2021 - 14:34 | Son Güncellenme:
milliyet.com.tr/ Reuters
LG'nin mobil taraftan tamamen çekileceği bu ayın başlarında belli olmuştu. Özellikle ses kalitesiyle dikkat çeken LG telefonların piyasadan çekileceği şaşkınlık yaratsa da Güney Koreli koleksiyoner Ryu Hyun-soo, tutkusundan vazgeçmeyi düşünmüyor.
Hayatının pek çok alanında LG’nin telefonlarını kullandığını söyleyen Ryu, 23 yıldır LG telefonlarını satın alıyor ve toplamda 90 cihazı bulunuyor. Kendisini LG manyağı olarak nitelendiren 53 yaşındaki koleksiyoner ‘LG tutkusunu’ saklamadan yaşıyor.
LG’nin telefonlarını hem fonksiyonel hem de tasarımsal olarak başarılı bulduğunu belirten çılgın koleksiyoner, cihazların ses özelliklerini de beğendiğini özellikle belirtiyor.
LG tutkunluğunu sadece cihazları alarak değil onlara özel olarak inşa ettiği odasıyla da gösteren bu adam, olası durumlarda telefonların tamirlerini de yapıyor.
Yeni telefon modellerine de sahip olan Hyun-soo, bu tutkusunun bitmeyeceğini LG'nin telefonlarından vazgeçmesine rağmen kendisinin vazgeçmeyeceğini belirtiyor.
"Samsung'un telefonları akıllı bir arkadaş gibi, Apple'ın telefonları ise kız arkadaş gibi. LG'nin telefonları ise hayatımın iniş çıkışlarını paylaştığım bir arkadaş gibi" diyor Hyun-soo "Dostumun beni bırakıyor olmasını görmek üzücü. Çok üzücü" sözleriyle yaşadığı hayal kırıklığını belirten koleksiyoncu, kendisine Reuters'ta geniş yer buldu.
LG yıllardır kan kaybediyordu ve en son 2020 yılında açıklandığı kadarıyla 4.5 milyar dolarlık bir zarar açılandı. Bu sebeple LG, akıllı telefon pazarından resmen çıkma kararı almış oldu.