12.05.2020 - 17:04 | Son Güncellenme:
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın sözcüsü ve ona en yakın isimlerden olan Dmitriy Peskov, dün koronavirüse yakalandığını ve tedavi gördüğünü açıkladı. Peskov’un ardından eşi ve eski buz pateni şampiyonu Tatyana Navka’nın da virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve karantina altına alındığı öğrenildi.
Rus medyasındaki haberde, Navka’nın hastalığı hafif geçirdiğini eşi Peskov’un daha ağır geçirdiğini ifade ettiği bildirildi. Navka, çocuklarıyla birlikte sıkı karantina uyguladıklarını, eşi Peskov’un virüsü Kremlin’nden getirdiği sonucuna vardığını ifade etti.
Ayrıca Peskov’un, uzun süredir Putin ile görüşmeleri internet üzerinden gerçekleştirdiği, “Bir aydan uzun süredir temasımız olmadı” ifadelerini kullandığı belirtildi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov corona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Reuters'ın haberine göre Peskov, "Evet hastayım ve hastanede tedavi görüyorum" ifadelerini kullandı.
Kremlin Sözcüsü Peskov, Sputnik’in, corona virüs testinin pozitif çıkıp çıkmadığı hakkında sorusuna, “Evet. Hastalandım. Tedavi oluyorum” yanıtını verdi. Peskov tedavisinin hastanede yapıldığını da söyledi.
Peskov’un bir süredir Rusya lideri Vladimir Putin’le doğrudan teması olmadığı biliniyor. Zira Putin, nisan ayından beri önlem olarak Moskova dışında yer alan Novo-Ogaryevo’daki konutunda kendisini karantina altına almıştı.
Putin sadece, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi ordusunun Sovyet kuvvetlerine teslim olmasının 75. yıl dönümü olan 9 Mayıs’ta Moskova dışındaki konutunu terk edip başkentin merkezine gitti ve buradaki savaş anıtına çelenk bırakıp konuşma yaptı.
Bunun yanında Peskov, Rusya liderinin yakın çalışma çevresinden olup corona virüse yakalanan ilk kişi değil. Daha önce Başbakan Mihail Mişustin dahil üç hükümet üyesinin de corona virüs tedavisi gördüğü açıklanmıştı.
Dmitriy Peskov, 17 Ekim 1967 tarihinde Sovyetler Birliği'nin başkenti olan Moskova şehrinde dünyaya geldi. Babası Sergey Peskov o dönemin Rusya Pakistan Büyükelçisi idi ve babasının teşvikiyle Arapça eğitimi almak istedi
Ancak üniversite sınavında Türkçe bölümüne yönlendirilen Dmitriy Peskov, 1989'da Moskova Devlet Üniversitesi Türkoloji bölümünden mezun oldu.
Günümüzde 21 Mayıs 2012 tarihinden beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü olarak görev almaktadır.