26.01.2021 - 12:36 | Son Güncellenme:
Kışın açan çiçekler içerisinde en bilineni kardelenmiş. Boynu bükü, beyaz kuğu gibi bir çiçek olan kardelen karların içerisinde süzülerek çıkar ve soğuğa dayanabilirmiş.
Aslında bir çalı türü olan bu bitkinin çok canlı sarı tonlarına sahip çiçekleri varmış. Baharı hissettiren canlı renkleriyle kış aylarını renklendirirmiş. Eğer doğru budanır ve ışık alırsa uzun süre yaşarmış.
Kendisinin fındıkla bir alakası yokmuş ama karlar üstündeyken bile çiçek açarmış. 5 metreye kadar uzayan boyuyla bilinirmiş.
Balkonda ya da bahçede kolaylıkla yetişebilen bir çiçek olan kasımpatı -30 derecelere bile dayanabilirmiş. Sarı rengine bolca rastlayabileceğin bu çiçeğin aynı zamanda mor, beyaz ve kırmızı renkleri de varmış.
Hikayeye göre menekşe ve kardelen sözleşmiş ve kış ayında buluşmayı kararlaştırmış. Kış gelince kardelen heyecanla menekşeyi beklemiş ama menekşe hiç gelmemiş. Bu yüzden hercai adı verilen menekşe de kış aylarının gözde çiçeklerinden biriymiş.
Renk değiştirmesiyle bilinen bu çiçeğin kırmızı olan yerleri aslında yaprakmış. Aslında Meksika’da yetişen bitki, ülkemize gelince bitki bilimciler ona Atatürk Çiçeği ismi takmışlar.
Kış aylarında bahçeleri güzelleştiren bu çiçeğin yaprakları zehirliymiş dikkat. En fazla 40 cm büyüyen bitki, güneş ışığını severmiş.