KAVUN DOLMASI YAPILIŞI
1. adım: Orta boy kavunun baş kısımlarını kesin, dik bir şekilde ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini ayırın. Kaşıkla kavunun içini oyup çıkan parçayı ayrı bir kaba alın.
2. adım: Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
3. adım: Önceden sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademi ve antep fıstığını ekleyin az daha pişirmeye devam edin.
4. adım: Sıcak suda beklettiğiniz için şişen kuru üzümleri de ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıymayı tavaya koyup ezerek kavurun. Sıcak suda kaynatılıp süzülmüş pirinci de ekleyerek 5 dakika daha pişirmeye davam edin.
5. adım: İnce ince kıyılan maydanoz ve dereotunu ekledikten sonra acele etmeden karıştırın. Tuz, karabiber, toz kişniş ve yenibaharı da ekleyip ve karıştırmaya devam edin.
6. adım: Kavunun içini hazırladığınız harçla doldurun fırın tepsisine yerleştirin. Fırınınızı 10 dereceye ayarlayın ve 20 dakika kadar pişirin.
7. adım: 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ayırdığınız kavunu ekleyin ve karıştırın bir fiske kıyılmış dereotunu ve maydanozu da ekleyin ve ezerek karıştırmaya devam edin.
8.adım: Suyu ilave edin tavanın altını kısıp kavunlar eriyene kadar karışımı pişirmeye devam edin
Son adım: Piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.