01.08.2023 - 16:22 | Son Güncellenme:
MasterChef Türkiye yarışmasında günden güne farklı lezzetler yapılıyor. Bu lezzetlerin tarifleri ve ya yöresi merakla araştırılıyor. Bu akşam araştırılacaklar arasında olan lezzetlerden biri de kavun dolması. İşte kavun dolması yapılışı...
1 adet orta boy kışlık kavun
Kavunlu sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 fiske dereotu
1 fiske maydanoz
1 kahve fincanı sıcak su
2 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı badem, antep fıstığı, kuş üzümü
450 gram dana kıyma
1 kahve fincanı baldo pirinç
1 fiske dereotu ya da maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, toz kişniş, yenibahar
1. adım: Orta boy kavunun baş kısımlarını kesin, dik bir şekilde ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini ayırın. Kaşıkla kavunun içini oyup çıkan parçayı ayrı bir kaba alın.
2. adım: Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
3. adım: Önceden sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademi ve antep fıstığını ekleyin az daha pişirmeye devam edin.
4. adım: Sıcak suda beklettiğiniz için şişen kuru üzümleri de ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıymayı tavaya koyup ezerek kavurun. Sıcak suda kaynatılıp süzülmüş pirinci de ekleyerek 5 dakika daha pişirmeye davam edin.
5. adım: İnce ince kıyılan maydanoz ve dereotunu ekledikten sonra acele etmeden karıştırın. Tuz, karabiber, toz kişniş ve yenibaharı da ekleyip ve karıştırmaya devam edin.
6. adım: Kavunun içini hazırladığınız harçla doldurun fırın tepsisine yerleştirin. Fırınınızı 10 dereceye ayarlayın ve 20 dakika kadar pişirin.
7. adım: 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ayırdığınız kavunu ekleyin ve karıştırın bir fiske kıyılmış dereotunu ve maydanozu da ekleyin ve ezerek karıştırmaya devam edin.
8.adım: Suyu ilave edin tavanın altını kısıp kavunlar eriyene kadar karışımı pişirmeye devam edin
Son adım: Piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.