06.04.2018 - 19:26 | Son Güncellenme:
Onur Binay/milliyet.com.trApple’ın "hover" adı verilen ve kullanıcıların ekrana dokunmadan ekran üzerinde işlem gerçekleştirmesini sağlayan kavisli bir iPhone modeli üzerinde çalıştığı iddiaları daha önce de ortaya atılmıştı.
Şimdi, tasarımcı Martin Hajek (iDrop News aracılığıyla) böyle bir iPhone'un nasıl görüneceğine gözler önüne serdi.
Apple'ın hem dokunmadan kontrol edilebilen hem de kavisli bir tasarıma sahip proje üzerinden çalıştığı iddia edildi.
"Air gestures" yani temassız kontrol hareketleri, kullanıcıların kontrol için sadece ekran üzerinde gezinmesine izin verecek.
Bu arada, iPhone'ların camı kenarlardan hafifçe eğimli görülüyor.
Raporlara göre ekranın üst ve alt kenarlardan daha küçük olduğu bir iPhone tanımlanarak bir sonraki seviyeye geçildi.
Apple, iPhone ekranlarını zaten geliştiriyor.
Kızaklı yapıdaki cihazda da kapak kademeli olarak yukarıdan aşağıya doğru iniyor. Ekran da o yönde eğimli bir yapıda.
Bu, Hajek'in kavisli bir gövdeye sahip bir iPhone'un neye benzeyeceğini hayal etmesini engellemedi. Bu render'lar, Nokia'nun muz şeklindeki telefonu 8110'u andırıyor.
Nokia 8110 aynı zamanda The Matrix filmiyle de epey ünlü olmuştu.
iDrop News, cihazın iPhone 8 ve iPhone X'den daha dar olduğunu söylese de bu tür bir tasarımın sağladığı fayda net değil. Sıkıştırılmış tuş takımının ne kadar kullanışlı olacağı da merak edilen diğer bir konu.
Kavisli ekranların nihayetinde bundan daha pratik görünen katlanabilir bir iPhone'a yol açabileceği öngörülüyor.
Jony Ive tarafından tasarlanan kavisli bir iPhone'un nasıl görüneceğini bilmek imkansız. Ancak nasıl görüneceğini hayal etmek zor değil.
Kavisli iPhone nasıl görüneceğini konusunda ne düşünüyorsunuz? Render'ları beğendiniz mi? Sosyal medyadan bize yazın.
Apple mühendisleri yeni bir entegrasyon üzerinde çalışmaya başladı. Bu entegrasyon eğer gerçekleşirse yakın gelecekte iPhone'ları dokunarak değil de el hareketleriyle kontrol edeceğiz.
Apple iPhone X ile birlikte yüz tanıma özelliğini kullanıcılarına sundu. Bu hareket bazılarına göre kullanıcıları Home tuşundan uzaklaştırarak sürükleme ile kontrol alışkanlığını kazandırmaktı.
Yapılan araştırmalar sonucunda Apple gelecekte kullanıcıların ekran üzerinde ellerini hareket ettirmesiyle iPhone’larını kontrol edebilmelerini olanak sağlayan bir entegrasyon üzerinde çalışmalar yapıyor.
Bugüne kadar ekrana dokunma, farklı şekiller çizebilme ve sürükleme gibi kontrol yöntemlerine şahit olmuştuk. Planlanan bu yöntem kullanıcıları baya şaşırtacak gibi gözüküyor.
Samsung geçmişte Air Gestures adında bir teknoloji denemiş ancak bu deneme kullanıcılar tarafından pek beğenilmemişti. Google ise Project Soli adında el hareketlerini algılayabilen bir yonga üzerinde çalışıyor. Bunun ne zaman bizimle buluşacağı belli değil.
Anlaşılan planlanan bu projeler arasında Apple kendi projesini kullanıcılarına benimseterek rakiplerine karşı avantaj sağlamanın yollarını arıyor. Yeni teknolojinin en erken iOS 13 sürümü ile gelmesi bekleniyor.Apple, bu yıl 6.5, 5.8 inç OLED ve 6.1 inç LCD ekranlı üç yeni iPhone satışa sunacak. LCD ekranlı iPhone modeli iPhone X'in halefi olacak ve diğer iki cihaza kıyasla daha uygun fiyatla satılacak.
Kutu kola ve pet şişeden aklınıza gelmeyecek bir şey yaptı. İşte o çalışmalar...