Yumurta ve toz şekeri, krema kıvamına gelene kadar çırpın. Bu adım, kekin daha kabarık olmasını sağlayan havanın hamura girmesini sağlar.
Süt ve sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Un, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı birlikte eleyin. Bu, kuru malzemelerin havalanmasını ve kekin daha iyi kabarmasını sağlar.
Kuru malzemeleri sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin ve düşük hızda çırparak karıştırın. Hamurun içinde topak kalmamasına dikkat edin.
Limon suyu veya sirkeyi ekleyin ve son bir kez karıştırın. Bu malzemeler karbonatla reaksiyona girerek kekin daha fazla kabarmasını sağlar.
Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika, kekin üzeri altın rengi olana kadar pişirin.