19.10.2017 - 17:36 | Son Güncellenme:
iOS 11.1 Beta 3 güncellemesinin sistemdeki çoğu sorunu çözdüğü söyleniyordu.
Home tuşunun gecikmesi, Bluetooth ve Wifi özelliklerinin kısayoldan tam olarak kapatılamaması, önceki sürümden iki kat daha fazla pil tüketimine sebebiyet vermesi, kontrol merkezinde sorunlar oluşması gibi hatalarına bir şimdi yeni bir tanesi daha eklendi.
1.0.3 veya beta 11.1 sürümünü çalıştıran ve herkese açık olan cihazlardaki fotoğraflara erişebiliyor.
Bunun için iPhone’daki telefon numarasını bilmeniz, aramanız ve kilitli ekran üzerinden birkaç adımı tekrarlamanız gerekiyor.
Tespit edilen bu güvenlik açığı, yeni sürümü çalıştıran tüm Apple cihazlarını etkiliyor.
iDeviceHelp tarafından videolaştırılan bu güvenlik açığı temel olarak şifresini bilmediğiniz bir mobil cihazdaki fotoğraflara erişmeye olanak sağlıyor.
Aynı zamanda bu açık, ünlülere yapılan fotoğraf hırsızlığını da akıllara getirdi.
Buna önlem alabilmek adına Apple muhtemelen kısa süre sonra tekrar bir güncelleme yayınlayacak.
Bu açık kazara biri tarafından keşfedilecek gibi görünmese de, birisinin özel fotoğraflarınıza erişebileceğini bilmek rahatsız edici.
iPhone 8'de aslında bir pil sorunu olabilir. Çin'den gelen iddialara göre bir kadın, geceden şarja taktığı iPhone 8'i sabah patlamış halde buldu. Cihazı Apple'a götüren kadın herhangi bir yanıt alamadı.
Apple, iPhone 8 serisini 22 Eylül'de yurt dışında satışa çıkardı. Geçtiğimiz hafta ise iPhone 8 Plus modelinin şarj olurken bataryasının şiştiğini sizlere aktarmıştık. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Apple sözcüsü, şişen batarya problemini ve olayı incelediklerini doğrulamıştı. Çin'den gelen yeni iddialara göre bir kadın, geceden şarja taktığı iPhone 8'i Sabah patlamış halde buldu.
Her şeyden önce, bu raporun Çin'den geldiğini ve olayın nasıl gerçekleştiği ve üçüncü parti aksesuarların kullanılıp kullanılmadığı hakkında çok sınırlı bilgi içerdiğini belirtelim.
OrientalDaily adlı Çinli haber sitesinde yer alan habere göre, Xiaomin isimli bir kadın, babası için aldığı iPhone 8’i geceden şarja taktı. Sabah uyandığında ise iPhone’unun arkasında kocaman bir delik olduğunu ve dumanlar çıktığını fark eden genç kadın, cihazın üzerine hemen su döktüğünü söyledi.
Daha önce ortaya çıkan iddialar bataryaların yalnızca şiştiğini ve cihazı ikiye ayırdığını gösteriyordu. Fakat görünüşe göre cihaz uzun süre şarjda kaldığında patlayabiliyor.
Geçmişte Samsung ve Apple'ın aşırı ısınmış batarylarının telefonları yaktığını sizlere aktarmıştık. Bu sefer, patlamanın bir sonucu olarak telefonun arka kısmı ciddi şekilde hasar gördü.
Kadının iPhone patladığında uyanmaması ve iPhone 8 prize takılıyken çıkan dumanı görüp üzerine su dökmesi biraz garip geliyor. Siz prize takılı bir cihazın üzerine sakın su dökmeyin.
Çin raporuna göre, kadın Apple'a ulaştı ancak şirket henüz duruma yanıt vermedi.
Açıkçası, eğer bu rapor gerçekse, iPhone 8 için büyük bir sorun olabilir. Yine de, bu hikayede pek mantıklı görünmeyen pek çok ayrıntı var. Ayrıca şu ana kadar ortaya atılan batarya şişme iddiaları iPhone 8 Plus’a aitti. Çin’de patlayan bu iPhone ise iPhone 8.
iPhone kullanıcıları, Apple kimliğinizi vermenize izin veren yeni bir phishing aldatmaca türü konusunda uyarıldı. Uzmanlar sahte giriş pop-up'larını basmak için kötü amaçlı uygulamaların kolayca kullanılabileceği konusunda uyarıyor. Parolalarını giren kullanıcıların kredi kartı bilgilerinin çalınması mümkün olabilir. Pop-up'lara asla şifrenizi girmeyin bunun yerine iPhone'un ayarlar menüsüne gidin ve orada şifrenizi girin.
iPhone kullanıcıları, Apple kimliğinizi vermenize izin veren yeni bir phishing aldatmaca türü konusunda uyarıldı. Kötü niyetli iOS uygulamaları, Apple tarafından kullanılanların tersine sahte giriş pop-up'larını (açılır pencere) kolayca oluşturabilir.
Giriş kutuları genellikle bir uygulamayı yüklemeye veya güncelleştirmeye çalıştığınızda görünüyor ve devam etmeden önce Apple Kimliğinizi girmenizi istiyor.
Şifrenizi sahte kutulardan birine girerseniz, saldırgan şifrenizi çalabilir ve kredi kartı bilgilerinize erişmek için kullanabilir.
Avusturya'nın Viyana kentinde bulunan Mobil uygulama geliştiricisi Felix Krause, kendi blogunda bir kullanıcının kimliğini almak için Apple'ın 'iTunes Store'da Oturumu Aç' komutunu kopyalamanın ne kadar kolay olduğunu gösteren bir kanıt paylaştı.
Krause, kötü amaçlı geliştiricilerin, Apple'ın pop-up'ları ile basit bir kod kullanarak neredeyse aynı görünen uyarıları kendi uygulamaları içinde açabileceğini söyledi
. Krausei "Kullanıcılar, iOS bunu yapmaya çağırdığında yalnızca Apple Kimliğini girmeleri için eğitilirler. Bununla birlikte, bu açılır pencereler sadece kilit ekranında ve ana ekranda değil, aynı zamanda rastgele uygulamalar içinde, örneğin iCloud, GameCenter veya uygulama içi alışveriş programlarına erişmek istediklerinde gösteriliyor. Bu, herhangi bir uygulama tarafından kolaylıkla suistimal edilebilir." dedi.
Nasıl korunabilirsiniz?Apple kimliği şifrenize erişen bilgisayar korsanları, sahte alışverişler yapabilir ve ödeme bilgilerinizi çalabilir.
Apple Kimliği şifrenizi çevrim içi bankacılık hizmetiniz gibi başka bir yerde kullanırsanız, siber suçlular hesaplarınızı çalmak için kullanabilirler.
Bir Apple açılır penceresine şifre girmeden önce sahte pop-up aldatmacasından kendinizi koruyabilirsiniz.
Krause, iPhone'un ayarlar menüsüne girip Apple'ın gerçek bir isteği olduğunu oradan doğrulamanız gerektiğini söyledi.
Bir pop-up gösterildiğinde ev düğmesini de tıklayabilirsiniz.
Krause, bunun kimlik avı amaçlı bir aldatmaca olsaydı uygulamanın kapanacağını ancak meşru bir Apple kimliği talebi olması durumunda pop-up kalacağını söyledi.
Ek bir güvenlik katmanı için Apple hesabınızda daima iki faktörlü kimlik doğrulamasının etkinleştirilmesi gerekir.
Apple, bug konusunda uyarıldı ve bir güncelleme yayınlanana kadar kilit ekranından Siri erişimini kapamanız veya iMessage ve Facetime’ı devre dışı bırakabilirsiniz.
Sosyal medyada dikkat çeken photoshop denemeleri...
İnternetten alışveriş yapan ve evlerine gelenlerle adeta şoka uğrayanlar durumlarını sosyal medyada paylaşıyor. İşte o kareler...