Hayata karşı bir duruş sergilemek ve haksızlık ile adaletin karşısında olabilmek için, bazen belli başlı sözleri dile getirmek gerekir. Özellikle tarihe adını yazdırmış olan önemli insanların dile getirdiği sözler, günümüze çok daha büyük bir öneme sahiptir. Onların Adil hayat tarzının sözlere yansıması üzerinden, siz de bu sözleri farklı yerlerde kullanabilirsiniz. Adalet ve haksızlık ile beraber hayat üzerine Hz. Ömer (R.A) sözlerine nerede isterseniz isteyin değerlendirmeniz mümkün. Özellikle hayat hakkında en anlamlı sözleri ve adalet üzerine isyanınızı da sosyal medya üzerinden paylaşabilirsiniz. En anlamlı ve özel sözler sizleri bekliyor.
Kabirlerde huşu içinde ol.
Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz.
İbadet anında tevazu içinde ol.
Güvenilmeyen arkadaşından sakın.
Ölçünüz daima Allah rızası olsun.
İşlerinde de Allah’tan korkanlarla istişare et.
Doğruluk her ne kadar seni öldürse bile ondan ayrılma.
Dünyaya az meylet ki hür yaşayasın.
Çok konuşan çok yanılır. Çok gülenin heybeti ve hayası azalır.
İnsanların en cahili, ahiretini başkasının dünyası için satandır.
Namaz kılan yaşlıyı severim ama namaz kılan gence aşığım.
Borcunu azaltırsan hür yaşarsın, Günahlarını azaltırsan rahat ölürsün.
Bir kimse her kimle şakalaşırsa, onun gözünde küçülür ve heybetsiz olur.
Amellerin efdali, farzları yapıp haramlardan kaçınmak ve katında sâdık niyetdir.
Arkadaş çokluğu, zamanın felaketlerine karşı bir destek ve yardımdır.
Allah’a itaat eden büyük zatların sözlerine dikkat edin çünkü onlar tarafından gerçekler tecelli eder ve onu konuşurlar.
Mescidde oturan kimse, Allahü Teala’nın huzurunda bulunuyor demektir.
Bana ayıplarımı, kusurlarımı söyleyen kimse Allah-ü teâlânin merhametine kavuşsun.
Bir insanın şöhretine ve görünüşüne aldanma namaz ve niyazına bakma aklına ve doğruluğuna bak.
Tevbe’den maksat günahı bilip yapmamaktır. Amel-i salihte bulunmaktan maksad, kendini beğenmemektir. Şükürden maksad, aczini itiraf edip kulluğu bilmektir.
Tevazunun başı, bir Müslüman ile yolda karşılaşırsan ilk önce selamı senin vermen, bir mecliste en geride oturmaya razı olman ve şöhretten uzak durmandır.
Allahü teala başkasına acımayana acımaz, affetmeyeni affetmez, özür kabul etmeyenin özrünü kabul etmez.
Bir kimse her kimle şakalaşırsa, onun gözünde küçülür ve heybetsiz olur.
Allah seni birinin sevgisiyle rızıklandırdığı zaman gücün yettiğince o sevgiye sıkıca tutun.
Etrafındakilerin çokluğu sen aldatmasın. Çünkü yalnız ölecek, yalnız dirilecek ve yalnız hesaba çekileceksin.
Beni kimsenin bilmesi önemli değil. Rabb’im bilsin yeter. Kim ne derse desin bana RAbb’im kulum desin yeter.
İnsanlığın şerefi aklıyla, asaleti diniyle; şahsiyeti ahlakıyladır.
Bir kimsenin kıldığı namaza ve tuttuğu oruca bakmayanız. Konuştuğunda doğru söylüyor mu, kendisine bir şey emanet edildiğinde riayet ediyor mu, helal haram gözetiyor mu, insanlara merhametli davranıyor mu ona bakın.
İnsanları düzeltebilmemiz için önce kendimizi düzetmemiz gerekir.
Şu ümmet için en çok korktuğum şey, dili ve sözleri ile alim; kalbi ile cahil olan kimselerdir.
Eşler arasında tartışma olursa iki tarafta ateş olmasın. Bir taraf su olsun ki sorun çözülsün.
Ben duanın kabul edilmemesi kaygısı taşımam. İçimde dua etme isteğinin olmaması kaygısı taşırım.
İnsanların en cahili, ahiretini başkası için satandır.
Kişiye imandan sonra verilen şeylerin en hayırlısı saliha kadındır.
Bir insanın şöhretine ve görünüşüne aldanma namaz ve niyazına bakma aklına ve doğruluğuna bak.
Gözü haramdan korumak, en güzel şehvet perdesidir.
Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin. Amellerinizi tartılmadan önce tartınız.
Helâlin onda dokuzunu harama düşmek korkusu ile terk ederdik.
İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.
Ahiret işlerinde zarar etmektense, dünyaya ait işlerde zarar ediniz. Böylesi sizin için daha hayırlıdır.
Namaz seni yolun yarısına ulaştırır, oruç da hükümdarın kapısına ulaştırır. Sadaka ise, hükümdarın huzuruna çıkarır.
Amellerin efdali, farzları yapıp haramlardan kaçınmak ve katında sadık niyetidir.
Beni en çok şaşırtan şey, bir kimsenin, Allah’ı bilip, o’na isyan etmesi; şeytan’ı bilip ona itaat etmesi ve dünyayı bilip ona meyletmesidir.
Ben duanın kabul edilmemesi kaygısı taşımam. İçimde dua etme isteğinin olmaması kaygısı taşırım.
Namaz seni yolun yarısına ulaştırır, oruç da hükümdarın kapısına ulaştırır. Sadaka ise, hükümdarın huzuruna çıkarır.
Hakkımda hangisinin daha hayırlı olduğunu bilemediğim için darlık ve bolluk günlerimin hiçbirine aldırış etmedim.
Ölümü, yattığın zaman yastığının altında, kalktığın zaman burnunun ucunda bil!
Tevbe edenlerle oturun, onların kalpleri yumuşak olur.