21.09.2019 - 12:32 | Son Güncellenme:
milliyet.com.tr
Karavan parkı kısa sürede hınca hınç doldu, çevrede market ya da tuvalet dahil hiçbir tesis yoktu.
Yıllardır uzaylıların tutulduğu yönünde efsanelerin bitmediği üsse gelenler, beklendiği gibi yanlarında uzaylı kostümleri getirdi.
51. Bölge'nin yer aldığı Nevada'daki uzaylı temalı 'Little A'Le'Inn' otelinde haftalar öncesinde yer kalmamıştı.
'Area 51'in çevresindeki 'Yasak bölge' tabelalarında, üsse girmeye çalışanlara karşı güç kullanılabileceği uyarıları var. Söz konusu güç kullanma, 'vur emri'ni de içeriyor.
Buna rağmen, havanın kararmasıyla katılımcılar üssün giriş kapısı önünde bir araya geldi.
Bazıları koşarak kapıdaki 'Dur' yazısına kadar ilerledi, askerler ise sakin bir şekilde bekledi.
Reuters ve AP'nin servis ettiği fotoğraflarda, üssü koruyan askerlerin maske taktığı görülüyor. Askerler ayrıca köpeklerle devriye geziyor.
CNN International muhabirleri, gün boyunca heyecanlı bir bekleyişin olmadığını ve belki de en iyisinin bu olduğunu bildiriyor.
Polisin verdiği bilgiye göre, alkol sınırını aşan bir kişiyle çıplak dolaşan bir Kanada vatandaşı gözaltına alındı.
Giriş kapısına çok yaklaşan bir kadın kısa süreli gözaltında tutuldu ve olay yerinde serbest bırakıldı.
Uzaylıları görmek isteyenlerin taşıdığı en dikkat çekici şeylerden biri de, Kuzey Kore bayrağıydı.
Lincoln County Şerifi Kerry Lee, "Baskın yapmakla tehdit ettiler, sonuçları konusunda uyardık ve ikinci kez düşündüler" ifadesini kullandı.
"Gel, bak ve gör ama geçme" diyen Şerif Lee, kalabalığın bir sorun çıkarmadığı görüşünü paylaştı.
CNN'ne konuşan birçok katılımcı, bölgeye gelseler de baskın planlarının olmadığını söyledi.
Uzaylı temalı tişörtü giyen ve gözlüğü takan Mary Ramirez, "Deli olduğumu mu düşünüyorsunuz?" sözleriyle baskının kötü bir fikir olduğunu dile getiriyor.
ABD Hava Kuvvetleri, Temmuz ayındaki davetiyenin ardından halka çölün ortasındaki 'Area 51' üssünden uzak durmaları çağrısında bulunmuştu.
Resmi açıklamada, "Hava Kuvvetleri, Amerika ve varlıklarını korumaya hazırdır" denilmişti.
Jackson Barnes adlı bir kullanıcı Facebook mesajında "Merhaba Amerikan Hükümeti. Bu bir şakadır ve planımı hayata geçirmeyi düşünmüyorum. Sadece 'beğeni' almak için yaptım. İnsanlar gerçekten üsse hücum etmeye karar verirse sorumlu ben değilim" demişti.
Komplo teorilerinde Amerikan ordusunun varlığını 2013'te kabul ettiği 'Area 51' üssünde uzaylıların ve düşürülen UFO'ların tutulduğu öne sürülüyor.
Komplo teorileri 1989'da Bob Lazar adlı, Area 51'de bir UFO üzerinde çalıştığını ve fizikçi olduğunu öne süren bir kişinin televizyon röportajından sonra başlamıştı.
Lazar, 'UFO'yu parçalarına ayırdığını ve dünyadaki uzaylı yaşamına ilişkin resmi belgeleri gördüğünü' iddia etmişti.
Fotoğraf ve video çekmek ile drone uçurmanın yasak olduğu Area 51, bugüne kadar birçok film ve diziye konu oldu.
ABD Deniz Kuvvetleri ise, 'UFO' videolarının varlığını ilk kez bu hafta içerisinde kabul etti.
Donanma sözcüsü Joe Gradisher, gizliliği kaldırılmış üç askeri videodaki çok hızlı hareket eden bu cisimleri "Tanımlanamayan Hava Fenomenleri" (Unidentified Aerial Phenomena -UAP) olarak tanımladı.
Amerikan özel araştırma şirketi 'To The Stars Academy of Arts & Sciences' tarafından Aralık 2017 ve Mart 2018 tarihleri arasında yayımlanan bu görüntülerde gelişmiş kızıl ötesi sensörlerle tespit edilen cisimler görülüyor.
2004'te çekildiği belirtilen bir videoda sensörler bir hedefe kilitleniyor. Ancak hedefteki cisim hızla ekrandan kayboluyor ve sonra bir daha yeri tespit edilemiyor.
2015'te çekilen iki videoda ise gördükleri şeylerin ne olduğunu anlamaya çalışan savaş pilotlarının ses kayıtları yer alıyor.
İlk videoda pilotlardan biri şaşkınlık içinde diğerine "Bu s…. bir drone, dostum. Aman Tanrım. Rüzgâra karşı gidiyorlar. Şuna bak adamım" diyor.
Sözcü Gradisher Amerikan CNN televizyonuna, 'Tanımlanamayan Hava Fenomenleri' konusundaki şeffaflığın eğitim gören pilotları, hava sahasında pilotların güvenliğini tehdit eden "ihlalleri" rapor etmeye teşvik etme amaçlı olduğunu söyledi.
Gradisher, "Bu, tamamen eğitim sahalarımızda sık sık yaşanan UAP ihlalleriyle ilgili. Bu ihlaller uçuş güvenliği ve operasyonlarımızın emniyeti açısından tehdit oluşturuyor" dedi.
Sözcü, "Kamuya açık bu videolar, donanmamızın eğitim sahalarında yaşanan ihlallerin çok küçük bir kısmını yansıtıyor. Yıllar boyunca havacılarımız, videolardaki nesnelerin ne olduğuyla ilgili terminoloji ve teorilerle ilgili algı yüzünden bunları rapor etmedi" diye konuştu.
New York Times gazetesi ise, Aralık 2017'de Savunma Bakanlığı Pentagon'un milyonlarca dolar bütçeli bir 'gizli UFO programı' yürüttüğünü sayfalarına taşımıştı.
Habere göre, 2007 yılında başlayan ve 2012 yılında sonlandırılan program, yalnızca küçük bir ekip tarafından biliniyordu.
Gazetenin ulaştığı kayıtlarda, tuhaf hızlı hava araçlarından ve gökyüzünde gezinen cisimlerden söz ediliyordu.
Haberde, programın Pentagon'a 20 milyon dolar maliyeti olduğu ve beş yıl sonra bütçesel nedenlerle durdurulduğu yer aldı.
'Gizli UFO programının' yabancı güçlerin teknolojik ilerleyişini takip altına almak için başlatıldığını düşünenler de bulunuyor.