09.06.2016 - 10:23 | Son Güncellenme:
Sebzeli ve yumurtalı bu tarifi sahurda kolayca tüketebilir, içeriği sayesinde gün içerisinde rahatlıkla tok kalabilirsiniz.Malzemeler;Tam buğday tortilla2 yemek kaşığı mantar1 kase ıspanak 1 büyük yumurta ve 1 yumurtanın beyazı 1 ince dilim (30gr) beyaz peynir 2 yemek kaşığı kurutulmuş domates.Yapılışı;Orta ateşte mantarlar yağsız tavada 2-3 dakikada pişirilir. ıspanaklar buharda 5 dakika kadar pişirilir.1 tam yumurta ve 1 yumurtanın beyazı beyaz peynir ve kurutulmuş domates ile karıştırılıp mantarlar eklenerek pişirilir. omlet kıvamındaki karışım önceden ısıtılmış tortilla ekmeğinin arasına servis edilir.
Yanında 1 bardak süt ile tatlı, doyurucu ve uzun süre tok kalmanızı sağlayacak tost tarifi:Malzemeler;1 küçük boy muz 1 yemek kaşığı badem veya fıstık ezmesi 1 tatlı kaşığı chia tohumu2 dilim tam buğday ekmeği Yapılışı;1 ince dilim tam buğday ekmeği üzerine 1 yemek kaşığı badem / fıstık ezmesi sürülür ve muzlar doğranır. Üzerine 1 tatlı kaşığı chıa tohumu eklenir. diğer ekmek üzerine kapatılır ve tost makinasında basılır.
Bu tarifim sahur öğününü kısa sürede fakat tok kalmayı sağlayacak şekilde yapmak isteyenler için. Üstelik bu tarifi yatmadan önce hazırlayıp sahur için kalktığınızda hemen tüketebilirsiniz.Malzemeler;yarım bardak badem sütü yarım bardak tam yağlı yoğurtyarım bardak ıslatılmış yulaf 1 küçük boy muz 2 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi1 yemek kaşığı chıa tohumu 1 yemek kaşığı kakao Yapılışı;yulaflar suda 5-10 dakika kadar ıslatılır. ( bu işlem yulafların yumuşaması ve blenderdan daha iyi geçmesi için yapılmaktadırç.)muz doğranır ve geri kalan bütün malzemeler sırasıyla blender kasesine eklenir. Süt (dileyenler ienk sütü de kullanabilir), yoğurt, yer fıstığı ezmesi, doğranmış muz , kakao ve chıa tohumu. yüksek seviyede 30 saniye boyunca karıştırılır. geri kalan 30 saniyede ise orta seviyede karıştırılır. Herkese hayırlı ramazanlar dilerim,Diyetisyen İdil ANNAÇ