Bu fikirler içinde en dikkat çekeni insan vücuduyla hava arasındaki sıcaklık farkından faydalanmayı amaçlayan termoçift denen bir cihaz. Bilim insanları eğer sıcakla soğuk arasına iletken bir madde konursa elektrik üretilebileceğine inanıyor. Vücut enerjisini toplamak için bilim insanları termoçifti kullanarak bir cep telefonu pilini şarj edebilecek kadar küçük miktarlarda elektrik üretecek küçük bir araç geliştirmeyi planlıyor. ABD Savunma Bakanlığı da insan vücuduna yerleştirilen ya da takılan ve örneğin cephede bir askerin yerinin tespit edilmesi için kullanılabilecek fütüristik cihazlarda vücut sıcaklığının kullanılıp kullanılamayacağını araştırıyor.
Hortum Enerjisi Elbette rüzgar tribünleri enerji üretiyor. Ancak bir de bir hortumun yarattığı rüzgarı yakalayan bir rüzgar tribününün ne kadar hızlı döneceğini düşünün.
Girdap motoru gibi alternatif enerji santrallerinin ardında yatan fikir de bu. Bu motorlar sayesinde bir bacanın içinde yükselen ısı kullanılarak yapay bir hortum oluşturulacak. Bu hortumun rüzgarı bacanın duvarlarının içine yerleştirilen ve bir mile bağlanan tribünleri döndürecek.
Aletin Kanadalı mucidi Louis Michaud, internet sitesinde, "Girdap temel istasyondan kopamaz" diyor.
Ayak Gücü İki MIT öğrencisi, 2007 yılında üzerine ayakla basıldığında daralıp genişleyen ve genişlediğinde enerji üreten piezoelektrik zemini geliştirdi. Örneğin, bir tren istasyonu gibi kalabalık bir ortamda atılan adımlar, bu süreci değerli hale getirecek kadar enerji üretebilir. Şimdiye kadar Avrupa'da bulunan dans kulüpleri ve Japonya'daki tren şirketleri elektrik üretmek için zeminlerden faydalanmaya başladı.
Resimde Tokyo'da bu teknolojinin kullanıldığı mekanlardan biri görülüyor. POWERLeap isimli bir şirket de piezoelektrik panelleri Ann Arbor, Michigan'da denedi.
Dünyaya Su Enjekte Etmek Eğer insanlar dünyanın derinliklerindeki enerjiyi toplayabilirse, sınırsız bir yenilenebilir enerji kaynağına sahip olabilir. Jeotermal enerji sistemleri tasarlayan Seattle'daki AltaRock Energy gibi şirketler de bu vaatle yola çıkıyor.
AltaRock yerin derinliklerine su pompalamayı, burada ısınan suyu yüzeye çekerek enerji üretmeyi ve soğuyan suyu yeniden yerin derinliklerine göndererek çevrimi tamamlamayı planlıyor. Ancak bu uygulamayla ilgili önemli bir soru işareti var: 2006'da İsveç'te olduğu gibi küçük de olsa depremlere neden olur mu? AltaRock California'daki deneme tesislerini geçen yılın sonlarında kapatmış olsa da jeotermal enerji fikri geçerliliğini kaybetmedi. Hatta ABD Enerji Bakanlığı araştırma projeleri için fon sağlıyor.
Sinemada özel efektler olmasaydı öyle sanıyoruz ki bugün izlediğimiz bir çok sahne tamamen farklı olurdu. Patlamalar daha az inandırıcı olur, büyük prodüksiyonlu filmler görsel olarak etkileyiciliğini kaybeder hatta şu popüler bir çok karakter olmayabilirdi. Peki o sahneler nasıl bir özel çekim tekniğiyle bize kadar ulaşıyor. İşte onlardan bazıları.