11.07.2021 - 06:00 | Son Güncellenme:
Dünyanı keşfetmek tarih boyunca insanı cezbeden bir şeydi. Ancak bu 20. yüzyıldaki teknolojik yenilikler sayesinde mümkün olabildi. Yeni Zelanda gibi kimi yerlerin tüm dünya tarafından bilinirliği bundan birkaç yüzyıl öncesine gidebiliyor. İşte dünyanın dört bir yanında en geç keşfedilen bölgeler
Günümüzde dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri olarak kabul edilen İzlanda 874 yılında Viking denizcileri tarafından keşfedildi. Bu tarihten öncesinde adada insana dair herhangi bir ize rastlanmamıştır.
Dünyanın öbür ucunda bulunan Yeni Zelanda, 1250 yılında Polinezya'dan gelen denizciler tarafından keşfedildi. Adanın batılılar tarafından keşfiyse 18. yüzyılın sonlarında gerçekleşti.
Atlas Okyanusu'nun ortasında yer alan bu doğa harikası adalar Portekizli denizciler tarafından 1439 yılında keşfedildi. Sonrasında Azorlar, Portekizlilerin coğrafi keşifler yaparken önemli bir durağı haline gelecekti.
Norveç'e ait bu takım adalar dünyanın en kuzeyindeki yerleşim yeri olarak kabul edilir. Silahsız dolaşmanın yasak oldu Svalbard'a ilk kez 1604 yılında Norveçli denizciler geldi.
Civarında yaşanan uçak kazaları nedeniyle Bermuda Şeytan Üçgeni olarak anılan bölgeyi ilk kez 1609 yılında İngilizler buldu.
Hint Okyanusu'ndaki bu olağanüstü güzelliğe sahip ülkeyi Hollandalılar 1638 yılında keşfetti. O tarihe kadar bu adalar hakkında bir bilgi yoktu.
80'li yıllarda İngiltere ile Arjantin'i karşı karşıya getiren Falkland Adaları ilk olarak 1690 yılında keşfedildi.
İngiliz toprağı olan Tristan de Cunha, dünyanın en izole yeri. Adaya en yakın kara parçası binlerce kilometre uzaklıkta. Atlas Okyanusu'nun güneyindeki bu yalnız ada 1642 yılında keşfedildi. Adanın en dikkat çekici yönü, burada yaşayanların para kullanmamaları.
Günümüzde özellikle balayı için sıklıkla tercih edilen rotalardan biri olan Seyşeller, 1770 yılında keşfedilebildi. O tarihten öncesinde Seyşellerde herhangi bir yerleşim izine rastlanmamaktadır.
Dünyanın en güney ucunda bulunan Antarktika'yı ilk olarak 1820 yılında Rus denizciler keşfetti ama kıyıya çıkamadı. Bu soğuk kıtaya ilk ayak basanlar ise 1895 yılında Norveçliler oldu.