13.02.2025 - 20:48 | Son Güncellenme:
Uygunsuz içeriklerin tespit edilmesi üzerine Türkiye'de erişime kapatılan Discord'un yeniden açılıp açılmadığı kullanıcılar tarafından merak edilmeye başladı .Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dün akşam Discord'a getirilen erişim engelindeki son durum ile ilgili CNN Türk'e açıklamalarda bulunmuştu. Peki, Discord açıldı mı? Türkiye'de Discord erişim engeli kaldırıldı mı?
Discord'a getirilen erişim engelinin kaldırıldığı iddia edildi. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk ekranlarında Fulya Kalfa'nın sorularını yanıtladı. Uraloğlu şunları söyledi:
Roblox ve Discord bizim içerik çıkarma ile ilgili taleplerimizi karşılamış olsalardı onların bir mahkeme kararı sonucunda kapanmaları gerekmeyecekti. Erişime engel konulması gerekmeyecekti. Dolayısıyla bu anlamda bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Sosyal medya platformlarının dışında zaten bir engel koyalım istemiyoruz. Ama hukuki süreç ile kapanmış olduğu için söyleyeceğimiz bir şey yok. Ancak hukuki bir süreçle tekrar onların açılması söz konusu olacak.