08.04.2020 - 08:15 | Son Güncellenme:
Bayram ikramiyeleri ödenmeye başlandı. 12,5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren bayram ikramiyesi ödemeleri dün itibariyle hesaplara yatırılmaya başlandı. 7-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ödemeler gün gün belirlendi. Buna göre maaşını 17, 18, 19 Nisan tarihinde alacak olan emeklilerin hesabına bayram ikramiyeleri dün yatırıldı. Bugün ise maaşlarını 20, 21, 22 Nisan tarihlerinde alacak olan emeklilerin hesaplarına 1000 TL'lik bayram ikramiyesi yatacak.EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?SSK’lılar 7-10 Nisan Tarihleri Arasında, Bağ-Kur’lular ve Emekli Sandığı Emeklileri de 11 Nisan’da Bayram İkramiyesi Alacak.
Buna göre ikramiyeler 4A (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre normalde emekli aylığı aldıkları ödeme günü;👉🏻 17, 18, 19 Nisan olanlar için 7 Nisan,👉🏻 20, 21, 22 Nisan olanlar için 8 Nisan,👉🏻 23, 24 Nisan olanlar için 9 Nisan,👉🏻 25, 26 Nisan olanlar için 10 Nisan’da, 4B (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da aylık aldıkları Banka / PTT Şubelerine yatacak.
Corona virüsün en fazla yaşlıları etkilediğini hatırlatan Bakan Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tedbirler kapsamında, kamu bankaları 76 yaş üstü yaşlılarımızın aylıklarını evinde ödüyor. Ayrıca emekli aylığını PTT’den alan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da istekleri halinde, ikramiyeleri SGK ve PTT arasındaki protokol gereği evlerine teslim ediliyor.” ifadelerini kullanmıştı.Bakan Selçuk’tan yaşlılara çağrı: “Evde kalın, hizmeti kapınıza getirelim”
“Evden çıkmamaları için hizmeti yaşlılarımızın kapısına götürüyoruz.” diyen Bakan Selçuk, şu sözlerle çağrıda bulunmuştu:“Biz sizler için gece gündüz çalışıyoruz. Mesafelerimiz sizleri koruyabilmek için. Evde kalın, hizmeti kapınıza getirelim. “Hayat eve sığar” diyerek hep birlikte salgının üstesinden geleceğimize inanıyorum.”
65 YAŞ ÜSTÜ EMEKLİ İKRAMİYELERİNİ NASIL ALACAK?Emekli ikramiyeleri bugünden itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. Emekli ikramiyelerini almak isteyen aynı zamanda sokağa çıkma yasağı sınırına takılan 65 yaş ve üstü emekliler bayram ikramiyelerini yakınlarından birine çektirebilecek. Herhangi bir yakını olmayan emekliler ise bayram ikramiyeleri konusunda polis ve jandarmadan yardım isteyecek.