EkonomiZeytin ve zeytinyağı dünyası İzmir’de buluşuyor

Zeytin ve zeytinyağı dünyası İzmir’de buluşuyor

28.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türk zeytin ve zeytinyağ sektörünün önde gelen isimleri İZFAŞ tarafından ilk kez düzenlenen Olivtech 2011 1. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nda buluşmaya hazırlanıyor

Zeytin ve zeytinyağı dünyası İzmir’de buluşuyor

Gelecek vaad eden sektörler arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan Türk zeytin ve zeytinyağı sektörü şimdi yeni bir ivme kazanıyor.
Sektör, ürünlerini ve teknolojide ulaştığı seviyeyi, 3 - 6 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenen Olivetech ile yurtiçi ve yurtdışından gelecek ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Türk fuarcılığının doğduğu şehir olan, kentsel ve toplumsal yapısını fuarcılıkla şekillendiren İzmir, her yıl birbirinden başarılı organizasyonlara ev sahipliği yaparken, bu yıl ilk kez Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı gerçekleştirilecek. Zeytin ve zeytinyağı sektörünün ihracat potansiyeline önemli katkı koyması beklenen Olivtech’te öncelikle fuarın yabancı ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor.
Profesyonel alıcıya yönelik bir ihtisas fuarı olarak planlanan ve sektörün güçlü firmalarının katılımıyla gerçekleşecek Olivtech, katılımcı ve ziyaretçilerini buluşturan önemli bir platform olacak.
Zeytin ve zeytinyağı sektörünün yeni adresi olmaya hazırlanan Olivtech, en iyiyi arayanları fuarda buluştururken, kutsal kitapların meyvesi zeytin ve Anadolu’nun altın sıvısı zeytinyağı Olivtech Fuarı’nda uluslararası ekonomik bir değere dönüşmeyi bekliyor.

Haberin Devamı

İşleyen: İhracat ve tüketim için çalışıyoruz
Türkiye’nin önemli tarımsal ihraç ürünlerinden olan zeytin ve zeytinyağının potansiyeli dikkate alındığında, rekabet gücü yüksek ürünlerden biri olduğuna dikkat çeken İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, fuarın bu yönüyle Ege Bölgesi’ne ve sektöre önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını belirtiyor. İşleyen, fuarın bu yönüyle büyüyen bir organizasyon olması için çaba harcadıklarını belirtti. Sektörün uluslararası alanda potansiyelini daha iyi anlatması gereken bir süreç yaşadığına dikkat çeken İşleyen özellikle markalı ve kutulu ihracat için atağa geçilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. “ Fuar ve bu kapsamda düzenleyecekleri şölen ile hem Türkiye’de kişi başına düşen zeytinyağı tüketimini artırmayı hem de yabancı alıcılara kalite ve çeşitleri aktarmayı hedeflediklerini dile getiren İşleyen, sektörün gelişimi için tüm dinamikleri birlikte hareket etmeye çağırdı.

Haberin Devamı

ŞÖLENLİ FUAR...

Fuar kapsamında 1. Olivtech Zeytinyağlı Lezzetler Şöleni de düzenlenecek. Ege’ye ait zeytinyağlılar, tatlılar, hamur işleri ve sebze/et yemekleri olmak üzere dört kategoride yemeklerin sergileneceği şölende, katılımcılar birden fazla yemek çeşidi ile yer alabilecekler. Toplanan tüm yemek tarifleri fuar bitiminde kitap haline getirilecek.