EkonomiYerli üretime ‘ikonik’ övgü

Yerli üretime ‘ikonik’ övgü

28.07.2024 - 06:44 | Son Güncellenme:

Dünyanın prestijli dergilerinden ABD’li Forbes’ta yer alan makalede Türk savunma sanayisine büyük övgü geldi: “Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) dünyanın en ikonik sistemlerinden biri haline geldi”

Yerli üretime ‘ikonik’ övgü

Meltem Güneş - Dünyanın önde gelen dergilerinden ABD’li Forbes, Türk savunma sanayisinin ulaştığı başarıyı okuyucularına duyurdu. Dergide yer alan makalede Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın imzasını taşıyan ve Türkiye’nin bu alandaki bayrak taşıyıcısı haline gelen Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) için ‘dünyanın en ikonik sistemlerinden biri’ ifadesi kullanıldı. 

Haberin Devamı

Forbes’taki makalede küresel savunma harcamalarının 1.7 trilyon dolara ulaştığı, yalnızca NATO ülkelerinin silah sistemleri, savaş araçları ve teçhizatına 360 milyar dolar harcadığı aktarıldı. 

Makalede Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın imzasını taşıyan ve bugüne kadar 30’dan fazla ülkeye ihracatı için sözleşme imzalanan Bayraktar TB2’nin başarılarına dikkat çekildi. Türkiye’nin dronelarıyla öne çıktığı vurgulanan makalede, “Şirketin Ukrayna’da ve diğer savaş alanlarında kapsamlı eylemlere imza atan TB2 drone’u dünyanın en ikonik sistemlerinden biri haline geldi” denildi. 

Türkiye’de zirve 

Makalede görüşlerine yer verilen Türk Atlantik Konseyi Başkanı Mustafa Veysel Güldoğan, küresel ölçekte savunma harcamalarının artmaya devam ettiğini ve bunun sadece Ukrayna savaşından kaynaklanmadığını söyledi. Güldoğan, Türk Atlantik Konseyi’nin Washington’da gerçekleşen NATO Zirvesi’nin sonuç bildirgesinden elde edilen ivmeyi geliştirmek ve yeni yatırım fırsatları açmak için kasım ayında Türkiye’de büyük bir zirveye ev sahipliği yapmayı planladığını kaydetti. 

Haberin Devamı

100’den fazla ülkeye ihracat 

Özyurt Silah Sanayii A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt ise makalede, savunma alanında en yenilikçi oyunculardan biri olduklarını belirterek, “Türkiye artık yerli mühendislerinin geliştirdiği silah ve mühimmatı dünyanın 100’den fazla ülkesine ihraç ediyor. Savunma sektöründe çalışmak için çok iyi bir zaman. Üstelik yapay zeka henüz diğer sektörlerde yarattığı etkiyi yaratmadı ama yakında olacak” ifadelerini kullandı.