EkonomiYapay zeka ve Wi-Fi ile iki ödül aldı

Yapay zeka ve Wi-Fi ile iki ödül aldı

15.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türk Telekom, yapay zekâ yöntemlerinin kullanılarak hat analizlerinin ve uzaktan anlık tespitlerin sağlanabildiği ALFA projesiyle Gartner’ın düzenlediği ‘Eye on Innovation’ araştırmasında birincilik ödülünün sahibi oldu.

Yapay zeka ve Wi-Fi ile iki ödül aldı

Türk Telekom’un Quantwifi çözümü ile uygulamaya aldığı Türk mühendisler tarafından geliştirilen yerli Wi-Fi analitik platformu da “Wi-Fi Mercek”, Wi-Fi alanında teknoloji standartlarını ve yenilikleri belirleyip Wi-Fi teknolojilerine yön veren WBA tarafından 2024 yılında “En İyi Ev İçi Wi-Fi” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Entegre cihaz sayısı ve çeşitliliği itibariyle Avrupa’nın en büyük Wi-Fi analitik platform örneği olan Wi-Fi Mercek ev içi ağlarda yapay zekâ destekli algoritmaları ile problem tespit süresini ve saha ziyaret gereksinimlerini önemli ölçüde azaltarak operasyonel verimliliği artırıyor.

Haberin Devamı

Türk Telekom Network Genel Müdür Yardımcısı Zafer Orhan, “Yeni nesil teknolojiler üretmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyor, dijital dönüşüm yolcuklarında tüm kullanıcılarımıza fayda sunacak çözümler üretiyoruz” dedi.