Ekonomi‘Uluslararası firmaların yatırımları konusunda yeni müjdeler bekliyoruz’

‘Uluslararası firmaların yatırımları konusunda yeni müjdeler bekliyoruz’

14.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Uluslararası firmaların ülkemize yatırım kararlarını açıkladıkları bir döneme girdik, önümüzdeki dönemde yeni müjdelerin de birer birer gelmesini bekliyoruz” dedi.

‘Uluslararası firmaların yatırımları konusunda yeni müjdeler bekliyoruz’

Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na (YOİKK) başkanlık etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, özel sektörün işgücü açığı, yatırım ortamının iyileştirilmesi, güncellenmiş Orta Vadeli Program ve Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi konuları ele alındı.

Haberin Devamı

Katma değeri yüksek yatırımı önceleyen bir anlayışla teşvik sistemini sadeleştirdiklerini dile getiren Yılmaz Rekabet Kanunu’nda değişiklik yapılması ve İklim Değişikliği Kanun Tasarısı’nın TBMM gündemine geleceğini kaydetti.

Enflasyonla mücadele hedefini, maliye politikası ve yapısal reformlarla destekleyeceklerini söyleyen Yılmaz, 29 Temmuz’da 2024-2028 yıllarını kapsayan Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi’ni içeren Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin resmi gazetede yayımlandığını hatırlatarak, stratejinin hayata geçirilmesiyle küresel Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi’nden (UDY) alınan payı yüzde 1.5’a çıkarmayı, düşmekte olan cari açığın finansman kalitesini ise yükseltmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Haberin Devamı

‘Nitelikli yatırım’ vurgusu

Son dönemde başta Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri ve HİT-30 programları olmak üzere önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Yılmaz, “Bu vizyonumuzun bir sonucu olarak uluslararası firmaların ülkemize yatırım kararlarını açıkladıkları bir döneme girdik, önümüzdeki dönemde yeni müjdelerin de birer birer gelmesini bekliyoruz. Bu kapsamda, dünyanın önde gelen yatırımcı firmalarının üst düzey yöneticilerini Cumhurbaşkanımızın başkanlığında 28 Eylül’de gerçekleştirilecek Yatırım Danışma Konseyi Toplantımıza davet ettik. Toplantıda, çok uluslu yatırımcıların önceliklerini alacak ve makro düzeyde politikalarımıza uluslararası bir bakış açısının yansıtılmasını sağlayacağız. En üst düzeyde gerçekleşecek bu görüşmelerde, dünya çapındaki yatırımcıların ülkemize artan oranda nitelikli doğrudan yatırım yapmalarını arzuluyoruz” dedi.