Ekonomi Türkiye e-ticaret rüzgârıyla uçacak

Türkiye e-ticaret rüzgârıyla uçacak

25.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türk teknolojisini ve üretimini dünyaya yaymak için en etkili yollardan biri olan e-ticaret alanında atılan adımlar ülke ekonomisine ciddi kaynak aktarabilir

Türkiye e-ticaret rüzgârıyla uçacak

Türkiye ile birlikte 20 ülkede e-ticaretin büyük oyuncusu olmak için mesai harcayan Trendyol, marka yatırımı kapsamında uluslararası arenada spora da ciddi yatırım yapıyor. “Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi var olduğumuz diğer ülkelerde de e-ticaret, e-ihracat ve teknoloji ekosistemini geliştirme vizyonuyla hareket ediyoruz. Yurt dışı faaliyetlerimiz kapsamında da ilk yurtdışı pazarımız Almanya oldu. Sonuçlardan oldukça memnunuz. Euro 2024 de bu anlamda gücümüzü artırıyor” diyen Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, hızlı büyümek için yatırıma devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Çok hızlı büyüyoruz’

Bir grup gazeteciyle Türkiye-Portekiz maçı öncesinde Dortmund’da bir araya gelen Çetin, markanın yurt dışı serüvenini şöyle anlattı: “Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya’daki en büyük e-ticaret şirketi olma vizyonumuzu sürdürüyoruz. Son 2 yılda bu bölgelerde 20 ülkede lokal uygulamalarımızla 10 milyona yakın aktif müşterimize hizmet veriyoruz. Almanya’da ise şu an 3 milyondan fazla aktif müşteriye ulaştık ve bulunduğumuz tüm ülkelerde hızla büyümeye devam ediyoruz. Geçen sene Orta Doğu’da 6 ülkeye açıldık ve şu an Riyad, Dubai ve Katar’da da çok hızlı büyüyoruz. Avrupa’da Romanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan gibi komşu Balkan ülkelerinde de büyüme hedefimiz var.” Çetin ayrıca, “2023’te 100’den fazla uluslararası e-ticaret platformu üzerinden 100’ü aşkın ülkede, “Made in Türkiye” etiketli 6 milyonu aşkın ürünü tüketicilerle buluşturduk” dedi.

Haberin Devamı

300 bin e-ihracatçı yolda

Mikro ihracat çözümleri ile son bir yılda 90 bini aşkın satıcıyı e-ihracatçı haline getirdiklerini belirten Çetin, “KOBİ’lerimiz ve üreticilerimiz e-ihracatta, 2023’te, 750 milyon dolarlık ihracat hacmi gerçekleştirdi. Türk üreticilerini dünya açma çabalarımızla TİM tarafından Türkiye’de e-ihracatın şampiyonu olarak ödüllendirildik. Trendyol olarak 300 binden fazla satıcımızın tamamını e-ihracatçı hale getirmek istiyoruz. Çetin, “Trendyol Express’i yurtdışına açtık. İlk teslimatlarımızı Azerbaycan’a gerçekleştirdik. Trendyol Express International’ı Körfez ülkelerine taşıma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Satıcılarımızın içeriklerini Türkçe’den farklı yabancı dillere tek tıkla çevirebilmesine olanak sağlıyoruz” dedi.

Sporda büyük oynuyor

“Global bir oyuncu olarak, pazarlama ve iletişim yatırımlarımızda da artık sadece Türkiye değil global kulvarlarda biz de varız” diyen Çağlayan Çetin, “Spora olan desteğimizi taçlandıran Avrupa Futbol Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları sponsorluklarımız, Trendyol’un küresel ticaretin şampiyonlar liginde yer aldığını güçlü bir şekilde teyit ediyor. Anadolu’nun dört bir yanında üretilen ‘Made in Türkiye’ etiketli olimpiyat koleksiyonu bugün dünya pazarlarında yerini almış durumda” dedi. Çetin ayrıca, “Türk sporunun gelişimine katkı sağlamayı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Trendyol’un sponsorlukları şöyle sıralanıyor: Futbol Milli Takımları; Kadın Milli Takımlar ve Erkek Milli Takımları; Süper Lig ve 1. Lig; Türkiye Voleybol Milli Takımları sponsorlukları. TVF Fabrika Voleybol Okulları’na destek.