Ekonomi‘Türkiye’den 4 gözle yatırım bekliyoruz’

‘Türkiye’den 4 gözle yatırım bekliyoruz’

12.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan Genel Yatırım Departmanı Başkanı Ayıdth El-Otaibi, 2030 Vizyonu kapsamında yenilenebilir enerji, turizm, sağlık hizmetleri, madencilik, kimya, perakende, askeri ve endüstriyel sektörler olmak üzere 12 ana programda yıllık 30 milyar dolarlık yatırım öngördüklerini belirterek, “Bu planlarımız yıllar boyu sürecek ve tüm fırsatları yakalamaya çalışacağız.

‘Türkiye’den  4 gözle yatırım bekliyoruz’

Türkiye’den yatırımcıları Suudi Arabistan’a davet etmek istiyorum. Gelip Suudi Arabistan’a yatırım yapmayı düşünüyorsanız çekinmeyin, sizinle çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

22. Dünya Petrol Kongresi’nde konuşan Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji de, ekonomilerini çeşitlendirmeyi ve refah içinde bir gelecek inşa etmek amacıyla belirledikleri 2030 vizyonunun toplum ve ekonomi üzerine odaklandığını belirterek, “Türkiye’deki tüm ciddi yatırımcıları gelip fırsatları görmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

‘Muhakkak isteriz’

Hindistan Petrol Bakanı Shri Dharmendra Pradhan da, Türkiye’nin Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Enerji Kulübü’nün 2017 dönem başkanlığını üstlenmesinin önemli olduğunu belirterek, “Türkiye’nin enerji sektöründe sağlam bir altyapısı var. Enerji alanında Hindistan olarak işbirliğine açığız. Türkiye’nin Hindistan’a yatırım yapmasını muhakkak isteriz” dedi.
Pradhan, Hindistan’ın şu an dünyanın enerji tüketimi en yüksek 3’üncü ülkesi olduğunu ve gelecek dönemde de Hindistan’ın enerji tüketiminin artmaya devam edeceğini söyledi. Pradhan, “Hindistan her yıl hidrokarbon endüstrisine 15 milyar dolarlık yatırım yapıyor, boru hattı döşüyor. Bu anlamda çok açık bir politikamız var. Türkiye’nin Hindistan’a yatırım yapmasını muhakkak isteriz” dedi.