19.10.2008 - 12:18 | Son Güncellenme:
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, 28 Kasımda "3. Nesil GSM Hizmetleri" ihalesinin ardından verilecek hizmetle insanların hayatlarında bir takım değişiklikler göreceklerini söyledi.
Terzioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turkcell’in Türkiye’de 14 bin 500 civarında baz istasyonunun bulunduğunu, ülkenin tamamının Turkcell’in "kapsama alanı"nda olduğunu, nüfusun yüzde 98,68’ine ulaştıklarını belirtti.
Rakipleriyle aralarındaki farkın gittikçe açıldığını, rakiplerinden yaklaşık 5 bin fazla baz istasyonları bulunduğu savunan Terzioğlu, Turkcell’in teknik ekiplerinin gece gündüz çalıştığını bildirdi. Terzioğlu, müşterilerine en kaliteli hizmeti götürmeye çalıştıklarını, kapsama alanı ve kalitedeki liderliklerini devam ettireceklerini, bu nedenle yeni teknolojilere ve yeni servislere öncelik verdiklerini kaydetti.
Terzioğlu, "3. Nesil GSM Hizmetleri" ihalesinin 28 Kasımda yapılacağını, bu ihale ile birlikte 2009 yılının ilk yarısında 3. nesil GSM hizmetlerinin başlayacağını belirterek, şunları söyledi:
"3. nesille hızlı mobil interneti anlamamız lazım. Bulunduğunuz her yerde her ortamda internete hızlı ve geniş ortamda bağlanacaksınız. Bugünkü hızların 72 misli daha hızlı. Bunun yanında mobil tv hizmetleri gelecek ve bir de görüntülü görüşme var. Yaptığımız yatırımlar ve devletin de yapacağı ihale ile yeni teknolojileri kullanma şansıyla birlikte müşterilerimize çok daha çeşitli hizmetler vereceğiz.
3. nesille birlikte hayatımızda bir takım değişiklikler göreceğiz. Ücra bir köyde 3. nesil teknolojiyle bir ebe, hamile kadının ultrason görüntülerini merkezdeki doktora gönderebilecek, uzaktan eğitim yapılabilecek. 3. nesilde ileride neler olacağını bilmeyiz. Hayal gücüyle alakalı."
YERLİ TEKNOLOJİ DESTEKLENECEK
İlker Terzioğlu, genç girişimcilerin, yazılımcıların yeni fikirler üreterek insanların hayatına katkı sağlayacak katma değerli hizmetler üreteceklerini söyledi. Bunun aynı zamanda yerli teknolojinin desteklenmesi anlamına geleceğini ifade eden Terzioğlu, "Genç girişimcilerimiz burada yapacakları bir takım yazılımları dünyanın her yerinde satabilecek durumda olabilecekler. Dolayısıyla genelde baktığımızda girişimciler ve yerli sermaye için bir platform sağlıyor" dedi.
Yazılımın sermaye birikimine çok fazla ihtiyaç duymayan bir alan olduğunu, beyinle, akılla yazılım yapıldığını dile getiren Terzioğlu, "Bizim 200’ün üzerinde çözüm yaptığımız irili ufaklı firmamız var. 3. nesille birlikte bu çok daha fazla olabilir" diye konuştu.