EkonomiTürk tema park yoğun ilgi gördü

Türk tema park yoğun ilgi gördü

26.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Dünya genelinde tema park, müze, anıt ve şehir mimarisi alanlarında tasarım ve uygulama projeleri yürüten Outdoor Factory Hollanda’da düzenlenen IAAPA International Expo Europe 2024 Fuarı’nda ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Türk tema park yoğun ilgi gördü

Outdoor Factory, bu yıl 24-26 Eylül tarihleri arasında Amsterdam’da düzenlenen IAAPA International (Association of Amusement Parks and Attractions) Expo Europe 2024’e platinum ve global sponsor olarak katıldı. Dünya genelinde tema park, müze, anıt ve şehir mimarisi alanlarında tasarım ve uygulama projeleri yürüten Outdoor Factory, fuarın en önemli katılımcılarından biri oldu.

Haberin Devamı

Amsterdam’da 60.000 metrekarelik bir alanda düzenlenen fuar, 50.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlarken, 18.000’den fazla şirket ve 1.200’ü aşkın stant sahibi yer aldı. Ziyaretçilerin fuar alanını baştan sona gezmeleri yaklaşık 13 km’yi buluyor.

Temalı eğlence sektörünün küresel buluşma noktası olan IAAPA Expo sektörün liderleri için ilham verici bir merkez konumunda. 2024 yılı için temalı park pazarının global cirosunun yaklaşık 70 milyar dolar seviyesine ulaşması bekleniyor.

200’ün üzerinde proje

Açılış gününde IAAPA yönetimi tarafından bizzat ziyaret edilen Outdoor Factory standı, ilk gün çok yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahne oldu. İlk gün 200’ün üzerinde potansiyel proje fırsatı sunan ziyaretçi ağırladı.

Haberin Devamı

Merkezi Türkiye’de bulunan ve Chicago, Milano, Münih, Taşkent, İstanbul, Riyad, Doha, Filipinler gibi dünyanın dört bir yanında ofisleri olan Outdoor Factory, fuarda kendi global çalışanlarıyla birlikte yer alıyor. Avrupa’da ve Orta Doğu’da önemli temalı eğlence merkezi, müze ve aquapark projelerini hayata geçiren Outdoor Factory, Avrupa’da da Europa Park, Toverland, Fort Fun Abenteuerland, Nigloland, Parc Saint Paul ve Espace Rambouillet gibi önde gelen eğlence merkezlerinde projeler yönetti. Orta Doğu’da ise Doha Quest, Qetaifan Meryal su parkı ve Emaar Müzik Müzesi gibi ikonik mekanların tasarım ve uygulamalarını üstlendi. Fuarla ilgili olarak şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Amsterdam’daki IAAPA fuarında gördgümüz bu yoğun ilgi, temalı eğlence sektöründeki liderliğimizi ve yenilikçi yaklaşımımızı bir kez daha doğruluyor. Avrupa, Güney Amerika, Afrika ve Orta Doğu pazarlarından Türkiye ekonomisine değer katacak projelerle ülkemize dönmeyi hedefliyoruz. Venezuela, Hindistan, Fas ve Cezayir gibi ülkelerde temalı eğlence sektörüne yeni bir soluk getirdik ve bu alanlardaki öncülüğümüzü sürdürmekteyiz. IAAPA Expo Europe 2024’te ülkemizi temsil eden başlıca firmalardan biri olmak bizler için büyük bir gurur. Türk emeği, tasarımı ve çalışanlarımızın emeğiyle hayata geçen projelerle dünyaya ilham vermeye devam ediyoruz.”