EkonomiTeknoloji odaklı ortaklık geldi

Teknoloji odaklı ortaklık geldi

23.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Özel sermaye şirketli Mediterra Capital büyüme odaklı iş servisleri ve danışmanlık hizmetleri sunan Sistem Global’e ortak oldu. Hedef KOBİ e-dönüşümü.

Teknoloji odaklı ortaklık geldi

KOBİ’ler başta olmak üzere, katma değerli üretim hedefleyen şirketlere büyüme odaklı iş servisleri ve danışmanlık hizmetleri sunan Sistem Global’e, Türkiye’nin önde gelen özel sermaye şirketlerinden Mediterra Capital’in ortak olduğu duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, Sistem Global’in bu yatırım ve ortaklık sonrasında, önümüzdeki üç sene boyunca Türkiye’de ve yurtdışında regülasyon teknolojileri (regtech), İK teknolojileri gibi servis entegre teknolojilerine ve ilgili altyapılara yatırımlar ve satın almalar yapması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Sistem Global Kurucu Ortağı Hüseyin Karslıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam ederken Mediterra ortaklarından Murat Erkurt ve Ali Nalbantoğlu da Sistem Global Yönetim Kurulu’na katılıyor. Yapılan açıklamada, 2021 yılından bu yana çalışan sayısını 2 kat, cirosunu 8 kat büyüten Sistem Global’in, 28 yıldır KOBİ’ler başta olmak üzere 15 binden fazla şirketin sürdürülebilir değer üretimine katkıda bulunduğu belirtildi. 

Yatırım iştahı yüksek

Sistem Global Kurucu Ortağı Hüseyin Karslıoğlu, “Sistem Global’in güçlü teknoloji altyapısı, yenilikçi ve bütünleşik KOBİ odaklı ürünleri ile şirketlerin büyüme ve globalleşmelerine yaptığı katkıyı hızlandıracağız. İş ortaklıkları, kanallar, organik büyüme ve satın alımlarla yaygınlığımızı daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi. Mediterra Kurucu Ortağı Murat Erkurt ise, “Halihazırda 500 milyon euro varlık yöneten Mediterra olarak önemli yatırım temalarımızdan biri KOBİ’lerin e-dönüşümü. Sistem Global’in teknoloji odaklı hizmetleriyle KOBİ’lerin e-dönüşümü alanındaki liderliğini daha da güçlendireceğine inancımız tam” açıklamasını yaptı. Mediterra Ortağı Ali Nalbantoğlu da, “Sistem Global, 165 milyon euro büyüklüğünü geçmesini beklediğimiz Mediterra Fon 3’ün ilk yatırımı. Yeni fonla birlikte yatırım yapma iştahımız yüksek” dedi.