EkonomiTekno şov başlıyor!

Tekno şov başlıyor!

02.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni icatlar ve yeni modeller için herkes gözünü tüketici elektroniği fuarı CES 2017’ye dikmiş durumda. 5-8 Ocak tarihleri arasında sürecek fuar öncesinde teknoloji severleri bekleyen yeniliklere göz attık

Tekno şov başlıyor

Dünyanın en büyük teknoloji şovlarından biri olan CES 2017’ye günler kaldı. ABD Las Vegas’ta 5-8 Ocak tarihlerinde sahne alacak olan şova, yeni cihazlar ve temalar damga vuracak. Bu yıl tema olarak öne çıkacak konular ise 5G ve yapay zeka.

Haberin Devamı

Tekno şov başlıyor

Bu yıl CES’in 50’inci yıldönümü. 1967 yılında 250 firma ve 17 bin 500 katılımcıyla New York’ta başlayan fuar geçen süreç içinde 10 katından fazla büyüdü. Geçen yılki CES’e 3 bin 886 firma ve 177 bin ziyaretçi katıldı. 2017 yılındaki şovun daha da büyük olması bekleniyor. Dünya devleri Samsung, Sony, LG ve Panasonic gibi firmalar son model TV, akıllı telefon ve ev ürünlerini lanse etmek için bu şovu seçiyor. Giyilebilir teknoloji, akıllı ev uygulamaları ve 3D baskı konusunda ise ilginç inovasyonları küçük girişimlerden görüyor olacağız.

TV’ler hala kral

Tüketici elektroniği fuarı olan CES, televizyon ve ev elektroniği ağırlıklı gerçekleşiyor. TV’ler hala fuarın kralı. 4K ve onun ötesinde 8K çözünürlük teknolojisine sahip TV modelleri, büyük ekranlar, Android TV’ler ve OLED ekranlar, ev eğlencesinin yeni standardı HDR fuara damgasını vuracak.

Haberin Devamı

Samsung gibi firmalar agresif şekilde TV’lerde SUHD yani 4K teknolojisi üzerinde duruyor. Ancak biraz daha ileri aşamasında 8 K gibi yüksek çözünürlükte modeller var. Samsung, CES 2017’te üç yeni Smart TV modeli lanse edeceğini açıkladı.

Yeni cep modeli Galaxy S8’i Barcelona’da duyuracak. Cep tarafında A serisinde bir cihaz lanse edebileceği veya katlanabilir bir modeli sunabileceği belirtiliyor. Galaxy TabPro S2, yeni akıllı saat ve ev elektroniği modellerini görücüye çıkarabilir.

Sony, fuarda yeni TV serisinden çok hoparlör ve video tarafına odaklanacak gibi görünüyor.

Geçen yıl kamera ve kulaklıklar tanıtmıştı. Bu yıl da benzer bir hamle yapabilir. Xperia serisinin yeni bir üyesi de gün yüzüne çıkabilir. Bir söylentiye göre 5.5 inç’lik 4K ekrana sahip Xperia Z5 Premium’un takipçisi bir modelle sürpriz yapabilir.

Havada duran hoparlör

LG de OLED panele sahip yeni TV serilerini ve ev elektroniği ürünlerini görücüye çıkaracak. Markadan yeni orta segmentte bir cep telefonu da bekleniyor. LG’nin sürprizi ise yeni hoparlörü olacak. Bu modeli fuar öncesinde açıkladı. PJ9 adlı bluetooth hoparlör havada durabilen yapısıyla dikkat çekiyor. İçerisinde sesi dengelemesi için iki radyatör barındırıyor. Manyetik alan sayesinde havada durabiliyor. Bir şarjla 10 saate kadar pil ömrü sunan hoparlör pili bitince alçalıyor. Kablosuz olarak manyetik alan üzerinde şarj edilebiliyor. Bu ürünün CES’teki gözdelerden biri olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HTC’nin sanal gerçeklik gözlüğü Vive 2’yi fuarda duyurması olası görünüyor. Setin kablosuz, iki 4K ekranı olacağı söyleniyor. Yani Vive’ın daha güncel bir versiyonunu görüyor olacağız. CES’te yeni VR dalgası da devam edecek gibi görünüyor.

Dikkat drone çıkabilir

Tekno şov başlıyor

Teknolojik otomobiller de fuarın her geçen yıl popülaritesi artan segmenti. Elektrikli otomobil üreticisi Faraday Future yeni inovasyonlarını tanıtacak. Mercedes-Benz, Ford, Volvo, Volkswagen ve Kia gibi markaların hepsi CES 2017’te yeni haberleri paylaşacak. Kendi kendine gidebilen sürücüsüz otomobillerde yeni sürprizler duyabiliriz. Giyilebilir teknoloji ve insansız hava aracı drone’lar da fuarın gözdelerinden. Bu yıl CES’te ilk kez uyku teknolojis bölümü olacak. Güzellik teknolojisi ‘Beauty Tech’ ve bebek teknolojisi ‘Baby Tech’ bölümleri de yer alacak.

Haberin Devamı

Elektrik kesintisine dijital önlem alın!

Tekno şov başlıyor

İstanbul başta olmak üzere kötü hava koşulları nedeniyle herkesi etkileyen elektrik kesintilerine karşı alınabilecek teknolojik önlemler var.

Elektrik kesintilerini önceden öğrenebileceğiniz mobil uygulamalardan birini indirebilirsiniz. E-kesinti, Güncel Kesintiler, Planlı Elektrik Kesinti Uyarı, Elektrik Kesintisi Sorgulama, BEDAŞ 186 gibi mobil uygulamalarla kesintileri önceden öğrenip önlem alabilirsiniz.

İyi bir powerbankla elektrik kesintisine şarjsız yakalanmazsınız. Bu küçük yedek şarj cihazlarıyla cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayarınızın kullanım süresini artırabilirsiniz. Bu cihazlar adeta birer hayat kurtarıcınız olabilir.

Yanınızda devamlı dolu tuttuğunuz bir cihazla telefonunuzu üç kere tam şarj edebilirsiniz.

El feneriyle ışık

El Fener uygulamasıyla ise cep telefonunuzu fener olarak kullanabilirsiniz. Mobil uygulama ya da telefonunuzda var olan el feneri uygulamasıyla elektrik kesintisine meydan okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Apartmanda dairenize çıkarken ya da evin içinde el feneri uygulamanızla elektrik kesintisini hissetmezsiniz. Ev tipi güç kaynaklarından birini seçebilirsiniz. Bilgisayarınızın çekirdek işlemcisine uygun bir güç kaynağı alabilirsiniz....

YENİ ÜRÜN

Yeni nesil üretkenlik

HP’nin sunduğu yeni nesil mobilite platformu Elite x3, üretkenlik için tasarlanan modüler masaüstü bilgisayar Elite Slice ve HP Z2 Mini iş istasyonu, Türkiye’deki şirketleri daha fazla üretken yapmayı hedefliyor.
HP Türkiye Genel Müdürü Filiz Akdede, “Kurumlar, çalışanlarına 7/24 uyumayan iş dünyasının şartlarına uygun teknolojiler sunarak maliyetlerini düşürebiliyor ve üretkenliklerini artırabiliyorlar. Teknolojinin ve dünyanın çok hızlı değiştiği bir ortamda, hayata geçirdiğimiz yepyeni ürünleri Türkiye’deki kurumsal kullanıcılara sunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Tasarım, kolay kullanım, mobilite ve ergonomi odaklı bu yeni kurumsal ürünler, Türkiye’de birçok şirketin iş yapış şeklinde devrim yaratacak” dedi.

YENİ GİRİŞİM

Kitlesel fonlama desteği geliyor

Meclise sunulan ‘Kitlesel Fonlama’ kanun teklifinin ardından, Türkiye’nin ‘Kitlesel Fonlama Derneği’ de kuruluşunu tamamlayarak faaliyetine başladı. Kitlesel Fonlama sistemi çok sayıda insan tarafından yapılan ufak miktarda desteklerin, herkese fon yaratma gücü sağlaması şeklinde tanımlanıyor.

Kitlesel Fonlama Derneği Kurucu Başkanı Savaş Ünsal, dünyada yaygınlaşan Kitlesel Fonlama Sistemi’nin girişimciler için alternatif fon imkanı yarattığını söyledi. Kitlesel Fonlama sisteminin girişimcilerin projelerini veya şirketlerini hızla hayata geçirmelerinde önemli rol oynayabileceğini belirten Kitlesel Fonlama Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Çolpan da, “Özellikle teknoloji alanında girişimcilerin önünü açacak Kitlesel Fonlama Sisteminin teknoparklar tarafından da etkin bir araç olarak kullanabileceğini düşünüyoruz” dedi.