EkonomiSürdürülebilirlikte 1.000 veri takibi

Sürdürülebilirlikte 1.000 veri takibi

26.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) yıllık toplantısı ABD’nin New York kentinde gerçekleşti. 2020 yılından bu yana WBCSD’nin üyesi olan Sabancı Holding, etkinlik serisinde Türk iş dünyasını temsil etti.

Sürdürülebilirlikte 1.000 veri takibi

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, etkinlikte Sabancı Topluluğu’nun sürdürülebilirliğe bakışını ve çözüm önerilerini de katılımcılarla paylaştı. Sabancı Topluluğu’nun, tüm enerjisi ve kaynaklarıyla sürdürülebilirlik konusunda her zaman ön saflarda yer aldığının altını çizen Alper, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“İş modellerimizi ve süreçlerimizi yeşil ekonomi odağında dönüştürmek. Topluğumuz bünyesindeki 18 şirkette, bugün yaklaşık 1.000 farklı sürdürülebilirlik verisini takip ediyoruz. Bu yıl, sürdürülebilirlikle doğrudan ilişkili ürün ve hizmet sayımızı yüzde 23 oranında artırdık. Her yıl toplam Ar-Ge bütçemizin en az yüzde 50’si Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) hizmet eden alanlara aktarıyoruz. Sürdürülebilirlik, dijitalleşme ile birlikte dünyada doğan yeni ekonominin iki ana unsuru. Dolayısıyla, biz bu alanlarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, bu ekonominin müşterisi değil, oyun kurucusu olma kararlılığımızı ortaya koyuyoruz” dedi.