EkonomiSürdürülebilir sanat ile iş birliği

Sürdürülebilir sanat ile iş birliği

22.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Tosyalı Holding, Contemporary Istanbul Vakfı ile gerçekleştirdiği uzun soluklu iş birliği kapsamında Contemporary Istanbul’un 19. edisyonunda, Osman Dinç’in çeliği bir sanat eserine dönüştüren “Bir Dünya Hikayesi” sergisini sanatseverlerle buluşturacak.

Sürdürülebilir sanat ile iş birliği

Tosyalı partnerliğinde bu yıl 23-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Contemporary Istanbul’un 19’uncu edisyonunda Heykeltıraş Osman Dinç’ in eserleri sanatseverlerle buluşacak. Osman Dinç’in “Bir Dünya Hikayesi” adını taşıyan sergisi, zaman olgusunu farklı bir biçimde ele alıyor. Sanatçının sahip olduğu göçebe düşünce ve evrensel aktarım dili, kişisel hafızası ve kolektif bellekle ilişkisi, kullandığı temel form ve malzemelerin yalınlığı ile ortaya çıkan eserleri, izleyiciyi mekan ve nesnenin zamana ilişkin aidiyetinden özgürleştiriyor.

Haberin Devamı

Contemporary İstanbul’un 19. edisyonu, Akbank ana partnerliğinde 23-27 Ekim’de Tersane İstanbul’da gerçekleştiriliyor. 19. Contemporary Istanbul, 23 Ekim ön izleme ve 24-27 Ekim tarihlerindeki genel ziyaret günlerinde, 14 ülkeden 50 çağdaş sanat galerisinin temsil ettiği sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapacak. Haliç’te yer alan Tersane Istanbul’un tarihi mimarisine yayılacak olan 19.Contemporary Istanbul, bu yıl mekanın farklı noktalarında yer alacak. Fuar, İstanbul’un ve Haliç’in karakteristik siluetini fon olarak alacak Tersane Istanbul Event Hall, Rixos Tersane İstanbul’un balo salonu ve Haliç kıyısındaki teraslarda bulunan açık alanlar da dahil olmak üzere üç farklı mekanda gerçekleştirilecek.