EkonomiElon Musk Twitter'ı neden satın aldığını açıkladı!

Elon Musk Twitter'ı neden satın aldığını açıkladı!

27.10.2022 - 16:51 | Son Güncellenme:

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını duyurdu. Musk yaptığı açıklamada Twitter'daki büyük tehlikeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Elon Musk Twitterı neden satın aldığını açıkladı

Musk, şahsi Twitter hesabından "Sevgili Twitter Reklamverenleri" başlıklı bir paylaşım yaptı.

Haberin Devamı

Paylaşımda, Twitter'ı satın alma sebebine ve reklamlarla ilgili ne düşündüğüne dair çok sayıda spekülasyonun olduğuna dikkat çeken Musk, bunların çoğunun yanlış olduğunu belirtti.

Musk, geleneksel medyanın, maddi getiri beklentisiyle kutuplaşmayı körüklediğini ancak bunu yaparken diyalog şansını kaçırdığını ifade etti.

Bu nedenle Twitter'ı aldığını kaydeden Musk; bunu para için değil, insanlığa yardım etmeye çalıştığı için yaptığını aktardı.

Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Musk, şu ifadeleri kullandı; "Twitter'ı satın alma konusundaki motivasyonumu paylaşmak için kişisel olarak size ulaşmak istedim. Twitter'ı neden aldığım ve reklamcılıkla ilgili çok fazla spekülasyon yapıldı. Çoğu doğru değil.

Haberin Devamı

Twitter'ı almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital platforma sahip olmanın uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır.

Şu anda sosyal medyanın, daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yanlılarına bölünmesi konusunda büyük bir tehlike var.

Twitter’ı bu yüzden satın aldım. Kolay olacağı için değil. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. Çok sevdiğim insanlığa yardım etmek için aldım. Bunu alçakgönüllülükle ve tüm çabalarımıza rağmen bu amaca ulaşmadaki başarısızlığın gerçek bir olasılık olduğunu kabul ederek yapıyorum.

Bununla birlikte, Twitter açıkçası her şeyin rahatlıkla söylenebileceği tamamen özgür bir yer de olamaz. Yasalara bağlı kalmanın yanı sıra, herkese karşı sıcak ve misafirperver, tercihlerinize göre istediğiniz deneyimi seçebileceğiniz, örneğin film izlemek veya çeşitli video oyunları oynamak gibi her yaşa hitap edebilecek bir platform olmalı.

Ayrıca doğru yapıldığında reklamın sizi memnun edebileceğine, eğlendirebileceğine ve bilgilendirebileceğine fazlasıyla inanıyorum. Size var olduğunu bile bilmediğiniz ama sizin için doğru olan bir hizmet, bir ürün ya da bir tedavi yöntemini gösterebilir. Twitter kullanıcılarına, ihtiyaçlarıyla mümkün olduğunca alakalı reklamlar göstermek çok önemli. Alakası düşük reklamlar spam’dir, ancak alaka düzeyi yüksek reklamlar aslında içeriktir.

Haberin Devamı

Temel olarak Twitter, markanızı güçlendiren ve işletmenizi büyüten, dünyanın en saygın reklam platformu olmayı hedefliyor. Bizimle iş birliği yapan herkese teşekkür ederim. Birlikte olağanüstü bir şey inşa edelim."

FESHEDİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Musk Temmuz ayında, platformdaki bot hesapların Twitter’ın iddia ettiğinden fazla olduğuna yönelik kaygılarını gerekçe göstererek satın alma anlaşmasını feshettiğini açıklamıştı. Şirketin piyasa değeri yüzde 6 azalmış, Twitter hem suçlamaları reddetmiş hem de satış anlaşmasını tamamlaması için Musk'ı mahkemeye vermişti. Taraflar daha sonra anlaşmaya varmışlardı.

Yazarlar