EkonomiSon 4 yılda 20 Milyar $’a kanat çırptı

Son 4 yılda 20 Milyar $’a kanat çırptı

11.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım” temasıyla bu yıl ikincisini düzenledikleri zirvede konuşan Başkan Altınok Öz, yeni projelere dikkat çekerek “5 yılda bölgede ev fiyatları 3 kat arttı” dedi

Son 4 yılda  20 Milyar $’a kanat çırptı

Altına imza attığı “Dönüşümde Kartal Modeli” ile Türkiye’de fark yaratan Kartal Belediyesi bu dönüşümün tüm paydaşlarını “Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım” zirvesinde buluşturdu. Zirveyi bu yıl 2. kez düzenlediklerini belirten Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, son 4 yılda Kartal’a 20 milyar dolarlık yatırım yapıldığını söyledi. Gayrimenkul firmalarının son yıllarda en önemli tercih noktalarından olan Kartal’da son 5 yılda emlak fiyatlarının 3 kat arttığı ifade edildi. İnsan odaklı kentsel dönüşüme önem verdiklerini anlatan Öz, yetiştirdikleri belediye ekibiyle ‘çok doğru’ adımlar attıklarını dile getirdi. Bölgede 40 bine yakın yeni konut yapılırken, irili ufaklı 150 projede çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

Kemiksiz arsa modeli

Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Altınok Öz, yaptıkları çalışmalarla hem bölge insanını, hem de firmaların beklentilerini göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini dile getirdi.

Kartal’da kentsel dönüşüm yaparken aynı zamanda insanlara ve çevreye etkisi üzerine önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Kartal dönüşüyor, değişiyor. Bu süreçte biz kendimizi en iyi ekip olarak görüyoruz. 2009-2014 yılları arasında planları yaptık, her şey hazır halde sunuyoruz. Kemiksiz arsa. Deprem dönüşüm müdürlüğünü kurduk. Bu müdürlük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla eşit düzeyde fikir üretebilen, çok değerli arkadaşlarımız var. Onlarla birlikte Kartal’ın değerini hissettiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Otoparklar yer altına

Kentsel dönüşümdeki sıkıntılara da vurgu yapan Başkan Öz, yeni bir yönetmelik hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının özellikle otoparklarla ilgili yapacağı çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi. Önerilerini de paylaşan Öz, şöyle devam etti:

“Binaların altını, parkların altını yüzde yüz otopark yapabilme şansımız olmalı. Bu otoparkların birbiriyle bağlantısı olmalı. 5 bin metrekareye kadar olan alanlara otopark yapılamıyor, hepsine yapalım, ne sakıncası var. Bir de ekip olarak düşündük ve ön kazı belgesi vererek, yıkım kararı çıkmış ancak işlem yapılamayan yerlerde sürecin kısalmasını sağlayalım dedik. İBB Meclisine gönderdik. En azından firma önceden ruhsat işlemlerini yapar, hazır olur, yoksa ciddi kayıp oluşuyor.”

Son 4 yılda  20 Milyar $’a kanat çırptı

Yüksekten uçuyorlar...

‘Kartal Yüksekten Uçuyor’ paneline katılan gayrimenkul patronları bölgeyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Teknik Yapı’nın Başkanı Nazmi Durbakayım, kentsel dönüşüm yasasıyla Kartal Belediyesi’nin çok önemli işler yaptığını kaydederek, “İki ev hanımı marketten aynı malzemeyi alır, biri pişirince parmaklarınızı yersiniz, diğeri kötü olabilir. Kartal böyle bir yasayla inanılmaz işler başardı. Biz 2010 gibi Kartal’a artık kimse gelmez diye düşünerek, çok önemli işler yaptıktan sonra ayrıldık. Yanlış bir karardı. Şu anda üç yeni proje hayata geçiriyoruz. Diktaş fabrika arazisinin olduğu alanda ayrıca firmanın bölgedeki önemini bildiğimiz için, Başkan Öz’ün de ricasıyla bir müze yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

DAP Holding’in Başkanı Ziya Yılmaz, Kartal ve Maltepe bölgesine 6 milyar lira yatırım yaptıklarını hatırlatarak, projelerde komşuluk ilişkilerinin devam ettiğini söyledi. Yılmaz, “Kartala yatırım yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Kartal’ın marinası eksik inşallah bunu da yapacağız, sayın başkanın ciddi çalışmaları var, hepsi tamamlandığında İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olacak” dedi.

En avantajlı bölge

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Kartal’da dönüşüm yapmanın avantajlarına dikkat çekerken, “Belediyenin planları önceden yapması, plan tadilatı denilen süreçten bizi kurtarması çok önemli bir adım. Kartal çok şanslı bir ilçe, belediye her zaman çok yapıcı davranıyor. Sadece biz değil, vatandaşa kentsel dönüşümü anlatarak süreci ciddi anlamda iyileştiriyor. Kartal’ın toplam 4 milyon metrekarelik alanının dönüşümüyle sağlanacak değer 200 milyar dolar. Bu da marka değerinin önemini hepimize gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yaşam alanı iyileşti

AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun ise, Kartal’da sadece bina değil, insanların yaşam alanlarını da iyileştirmek için çalıştıklarını anlatarak, bu kapsamda hem deniz, hem orman alanı, hem de Kartal’ın ulaşım seçeneklerinin merkezinde olmasıyla değerlendiğini ifade etti.

Son 4 yılda  20 Milyar $’a kanat çırptı

‘Kartal bariyeri’ çoktan aşıldı!

‘Neden Kartal?’ panelinde bölgeye yaptıkları yatırımları anlatan sektörün önde gelen isimleri, Kartal’da hem beyaz yakalı, hem de genç nüfusun artmaya başladığına vurgu yaptı.

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Kartal’ın en önemli özellikleri arasında sahil şeridi, ormanı, deniz ve Adalar manzarası, yerel yönetiminin yatırımcı dostu olmasını saydı. Tanes, Kartal’ın ilerleyen süreçte İstanbul’un en önde gelen üç ilçesinden biri olacağını öngördüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, daha önce ‘Kartal Bariyeri’ tanımını yaptığını belirterek, “Buna göre Kadıköy, Ataşehir, Üsküdar, Ümraniye ile boş yere uğraşmayalım, Kartal’dan konut almazlar derdik. Ama şu anda en çok satışı bu bölgelere yapıyoruz. ‘Kartal Bariyeri’ çoktan aşıldı” dedi.

Metsan İnşaat’ın Başkanı Cemalettin Satoğlu, Kartal’ın ‘21. Yüzyılın İstanbul’unun önemli bir merkezi olacağını’ düşündüğünü kaydederek, bölgenin değerine değer katmayı sürdürdüğünü söyledi.

Bölgede IKEA yatırımını başlatan Maya Holding CEO’su Fuat Atalay, Kartal’ın İstanbul’da Marmara Denizi’ni en geniş kucaklayan ilçe olduğunu belirterek, ilçenin kolay ulaşılabilir ilçe olarak açık ara öne çıktığını dile getirdi.