02.03.2023 - 13:55 | Son Güncellenme:
Türkiye’yi büyük üzüntüye boğan depremlerin yaralarını sarmak için şirketler de yardım çalışmalarını sürdürüyor.
BÖLGEYE KATKI İÇİN 500 MİLYON TL’LİK YATIRIM ERKENE ALINDI
E-ticaret platformu Trendyol Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adana Aktarma Merkezi’nin açılışını erkene çekti. 500 milyon TL yatırım ile faaliyete geçen Adana Aktarma Merkezi, bölgedeki en büyük aktarma merkezi olma özelliği taşırken şirket bölgeye yaptıkları desteklerin 1 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu. Şirketin Grup Başkanı Çağlayan Çetin, bölgeye 3 yılda sağlayacakları ticaret hacminin 70 milyar TL’yi bulacağını kaydetti.
DEPREMDEN ETKİLENEN ÖĞRENCİLERE ONLİNE EĞİTİM DESTEĞİ
Depremden etkilenen tüm öğrencilerin, diledikleri yerden ve istedikleri zaman eğitimlerine online olarak devam edebilmeleri amacıyla Uğur Okulları tarafından online eğitim platformu öğrencilerin ücretsiz kullanımına açıldı. Uğur Okulları ve Uğur Kurs Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt; ‘Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinden sonra birçok ilimizde eğitim öğretim faaliyetlerinin durdurulması sonucu, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla kurumumuzun online eğitim platformu olan sanal bir kurs merkezi kurduk. Bu kurs merkezine kaydolmak için hiçbir ön koşul aranmamaktadır’ dedi.Türkiye’yi büyük üzüntüye boğan depremlerin yaralarını sarmak için şirketler de yardım çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
DEPREM BÖLGESİ İÇİN 12 MİLYAR TL’LİK KAYNAK
Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Sabancı Topluluğu olarak bölgede yaşanan felakette 19 çalışma arkadaşımızı ve çalışanlarımızın ailelerinden yaklaşık 1.000 kişiyi kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşanan depremlerde 2 bin 343 çalışanımız ise evini kaybetti. Bütün bu zorlu koşullara rağmen Enerjisa çalışanlarımız bölgede ilk andan itibaren elektrik dağıtım şebekesini ayağa kaldırmak için büyük özveriyle çalıştılar” dedi.
Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgede olan ve yapılacak destek için ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile irtibata geçtiklerini belirten Cenk Alper sözlerine şöyle devam etti: “Sabancı Topluluğu olarak çevre halkı ve çalışanlarımıza 44 lokasyonumuzda barınma ve konaklama imkânı sağladık. Bugüne kadar bölgeye 750 konteyner, 148 mobil tuvalet, 56 TIR ihtiyaç malzemesi ve 75 bin destek paketi gönderdik. Bu desteklerin yanı sıra, günde 26 bin 200 kişiye Yemek dağıtımı yapıyoruz.”
Sabancı Gönüllüleriyle birlikte bölgedeki yardım çalışmalarına destek veren Sabancı Topluluğu’nun, bugüne kadar enerji, banka finansmanı, arama kurtarma, barınma, gıda ve temel ihtiyaç dağıtımı alanlarında 12 milyar TL’lik bir kaynağı bölgeye tahsis ettiği belirtildi.
KARGO UÇAKLARIYLA TÜRKİYE’YE EK YARDIM MALZEMESİ
Dünyanın dört bir yanından depremzedelere yardımlar devam ederken Amazon, şirket tarafından bağışlanan yardım malzemeleriyle yüklü iki Amazon Air kargo uçağını hafta sonu ABD ve Almanya'dan İstanbul'a gönderdi.
Avrupa ve ABD'nin dört bir yanındaki Amazon ekipleri tarafından hazırlanarak paketlenen toplamda 45 tondan fazla çadır, uyku tulumu, ısıtıcı, battaniye gibi temel ihtiyaç ve barınma malzemeleri, sahada çalışan STK’lar aracılığıyla hızla bölgeye ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Şirket depremin ilk günlerinde de felaketten etkilenen bölgelere on binlerce yardım malzemesi göndermişti.
DEPREM BÖLGESİNDE YEREL ÜRETİME DOĞRUDAN DESTEK
Market zinciri CarrefourSA, deprem bölgesindeki yerel çiftçiler ve üreticilerin üretimlerine devam edebilmesi amacıyla “Üretime Doğrudan Destek” projesini hayata geçirdi.
Şirket, Hatay, Kahramanmaraş, Adana başta olmak üzere depremin gerçekleştiği 11 ildeki yerli üreticilerin yanı sıra kooperatiflerden de 100 ton limon, 10’ar ton beyaz lahana, kara lahana, karnabahar, bal kabağı ve 30 bin bağ maydanoz alarak yerel üretimin sürdürülebilirliği için harekete geçtiğini duyurdu.