Ekonomi‘Seferberlik ruhu’yla milli teknoloji hamlesi

‘Seferberlik ruhu’yla milli teknoloji hamlesi

07.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Adana dün sona ererken Bakan Kacır, “Milli Teknoloji Hamlesi’ne bir seferberlik ruhuyla sahip çıkacağız” dedi. Selçuk Bayraktar ise dünyayı değiştiren projelerin TEKNOFEST’te doğduğunu vurguladı.

‘Seferberlik ruhu’yla milli teknoloji hamlesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Milli Teknoloji Hamlesi’ne bir seferberlik ruhuyla sahip çıkacağız” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ana yürütücülüğünde bu yıl 7’inci kez gerçekleştirilen ve Adana’da 4 gün süren havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST yine çok büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

TEKNOFEST Adana’nın kapanış töreni, Bakan Kacır ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın katılımlarıyla Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Bakan Kacır, buradaki konuşmasında şunları söyledi:

“Milli Teknoloji Hamlesi’ne bir seferberlik ruhuyla sahip çıkacağız. Ateş çemberine dönmüş bir coğrafyada ülkemizi huzur ve istikrar adasına dönüştüren kazanımlarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. TEKNOFEST yarışmalarına katılan, Millî Teknoloji Hamlesi kahramanı gençlerimizi yürekten kutluyorum.”

‘Gelecek sizsiniz’

Selçuk Bayraktar ise TEKNOFEST devrimini bir adım daha öne taşıyacaklarını belirterek, “TEKNOFEST hayallerinizin hayat bulduğu, dünyayı değiştiren projelerin doğduğu bir yer olmaya devam edecek. Hayallerinizle, heyecanınızla gelin. Aklınızla, fikrinizle gelin, özgürce gelin, eleştiri ve itirazlarınızla gelin, yüreğinizin sıcaklığınızla, memleket aşkınızla gelin. Gelin bu gençlik hareketine omuz verin, ele ele tutuşalım, dünyayı değiştirelim, gelecek sizsiniz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Törende, Cumhurbaşkanlığı Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ile TÜBİTAK Başkanı Orhan Aydın da dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

‘Seferberlik ruhu’yla milli teknoloji hamlesi

Demirören Medya standına büyük ilgi

TEKNOFEST’te Demirören Medya Grubu’nun standı da yoğun ilgi gördü. Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlen TEKNOFEST’te açılan Demirören Medya standının ortasına kurulan podcast deneyimleme merkezi dikkat çekti. Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de yer aldığı stantta “green box” adı verilen sanal stüdyo ise gençlerin ilgi odağına haline geldi. Meslek lisesi öğrencilerinin tasarladığı ‘Demircan’ isimli robotun TEKNOFEST odağında hazırladığı sorular katılımcılara heyecanlı anlar yaşattı.

Stantta yeni nesil yayıncılık ve geleceğin medya teknolojilerinin yanı sıra günlük gazeteler de sunuldu. Demirören Medya standını, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar ile TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank da ziyaret etti.