EkonomiSatılan her 5 kırtasiye ürününden 1’i sahte

Satılan her 5 kırtasiye ürününden 1’i sahte

04.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Adel / Faber-Castell CEO’su Oğuz Uçanlar, okulların açılması öncesinde güvenlik güçlerinin gümrüklerde şimdiye kadarki en yüksek miktarlı sahte kırtasiye ürünlerini yakaladığını söyledi. Sahte ve güvenlik testlerinden geçmemiş kırtasiye ürünlerinin sağlığı tehdit ettiğini vurgulayan Oğuz Uçanlar şu bilgileri verdi:

Satılan her 5 kırtasiye ürününden 1’i sahte

“Kağıt ürünleri hariç yıllık hacmi 8.5-10 milyar lirayı bulan kırtasiye pazarının 2-2.5 milyar liralık kısmının yani beşte birinin sahte ürünlerden oluştuğunu tahmin ediyoruz. Bunların büyük bölümü Uzak Doğu’dan geliyor.”

Haberin Devamı

Okul çantası geçen yıl 1200-1500 liraya dolarken bu yıl bu tutarın 2000-2500 liraya yükseldiğini, ürünlerin fiyatının ortalama yüzde 50 arttığını belirten Uçanlar, alım gücü düşen tüketicinin daha uygun fiyat arayışında sahte ürünlere maruz kalabildiğini dile getirerek şunları söyledi:

“Tüketiciler marka bilinirliği olan ürünleri, bildikleri, güvendikleri satış noktalarından almalı. Ürün seçerken mutlaka eline alıp incelemeli, kalemse onunla yazmalı, denemeli. Ürünün fiyatı, piyasadaki benzerlerinden yüzde 20-25 ucuzsa sahte olma ihtimalini düşünmeli.” 

‘Gıda gibi üretiyoruz’

Adel / Faber-Castell’in 10 bin ürün güvenliği ve 30 bin ürün kalitesi testi gerçekleştirdiğini belirten Uçanlar, “Kendi çocuklarımıza kullandırmayacağımız hiçbir ürünü piyasaya sunmuyoruz. Ürün güvenliği bağlamında kırtasiyeyi gıda ve hijyen ürünlerinden ayırmıyoruz, o yaklaşımla üretiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Adel / Faber Castell’den notlar

- Yüzde 25 payla pazar lideri.

- Cirosunun yüzde 5-10’u ihracattan.

- Çok uluslu bir perakende deviyle onun markasıyla üretimde anlaştı. İhracatın payını yüzde 20’ye çıkaracak.

Eğitim ve ofis teknolojileri şirketine dönüşmeyi amaçlıyor.