EkonomiRamazan Bayramı öncesi gıda denetimi

Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimi

02.04.2024 - 17:37 | Son Güncellenme:

Adana’da Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimi yapıldı. Denetimde ürünlerin son kullanma tarihleri ve ambalajları kontrol edildi.

Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla Türkiye geneli Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimi gerçekleştirildi. Denetimin Adana ayağında ise lokanta, restoran, kafe, otel gibi toplu tüketim yerleri ile kasap, şarküteri, bakkal, market, büfeler kontrol edildi.

Haberin Devamı

Çukurova ilçesinde gıda işletmelerindeki denetimlere katılan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, gıda kontrol görevlileri ile birlikte girdiği işletmelerde tüketilen gıdaların hazırlaması, depolanması, ambalajlı ürünlerin yönetmeliklere göre uygunluğu başta olmak üzere farklı konuları inceleyerek işletme sahiplerinden bilgi aldı.

“Ramazan Bayramı’nı vatandaşlarımızın huzurla geçirmelerini istiyoruz”

Daha sonra gazetecilere konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, “Gıda ürünlerinin yapıldığı yerlerde gıda denetimlerini diğer aylara göre daha fazla arttırdık. Topluma güvenli gıdaya ulaşmaları için denetimlerini sürdürüyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız zaman zaman her ay farklı sektörlerle ilgili denetimleri yaptık. Adana genelinde 30 binin üzerinde denetim yaptık. Ramazan Bayramı’nı vatandaşlarımızın huzurla geçirmelerini istiyoruz” dedi.

KEŞFETYENİ
Hayatı film oluyor! Peki kim canlandıracak? İki isim ön planda
Hayatı film oluyor! Peki kim canlandıracak? İki isim ön planda

Cadde | 06.04.2025 - 10:29

Yeşilçam'a damga vuran isim Adile Naşit'in hayatı film oluyor. Usta ismi ise beyazperdede kimin canlandıracağı merak ediliyor.