25.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
3 milyon 742 bin metrekarelik proje; Ankara ve İzmir’de yaklaşık 13 bin konutluk çağdaş yaşam alanına, Yalova’da ise 2 bin konutun yanı sıra içinde Ar - Ge, sanayi ve lojistik merkezleri, ileri teknoloji üssü ve eğitim tesisleri bulunan, Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bir sanayi kompleksine zemin oluşturacak.
Türkiye’nin en büyük mesleki emeklilik fonu olan OYAK, 300 binin üzerinde üyesi için hizmetlerini en üst standartlara ulaştırma hedefiyle yatırımlarına devam ediyor. Üyelerine ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak yeni projelerini hayata geçirmek üzere yaklaşık 800 milyon TL’lik bir arsa yatırımı gerçekleştiren OYAK, Emlak Konut GYO’dan satın alınan gayrimenkuller üzerindeki kentsel tasarım ve mimari projeye 2018 yılının ilk yarısında başlayacak.
OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş, “OYAK’ın kuruluş kanununda da öncelikli olarak yer alan, üyelerimizin ihtiyacı olan konutları üretmek amacıyla bu projelere ağırlık verdik. Önümüzdeki dönemde de bu tür arsa ve konut yatırımlarımız devam edecek” dedi.
Örnek teşkil edecek
OYAK olarak tüm çalışmalarını 300 bini aşkın üyeye faydayı odağa alarak kurguladıklarının altını çizen OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “Kuruluşundan bu yana üyelerine 12 bin konut teslim eden OYAK, bu yeni projeler tamamlandığında, kendi tarihinin en büyük konut yatırımını gerçekleştirmiş olacak” diye konuştu.
İlk olarak Ankara-Eskişehir Yolu üzerindeki Ballıkuyumcu bölgesinde yaklaşık 2 milyon metrekarelik arsa üzerine kurulacak dev yaşam alanına etaplar halinde 12 bin konut inşa edilmesi planlanıyor.
OYAK, üyeleri tarafından tercih edilen yerleşim yerlerinden İzmir’in Urla ilçesinde de bin konutluk bir yatırım için düğmeye bastı.
Kurum, bir diğer büyük gayrimenkul yatırımını Yalova Çiftlikköy’de yaklaşık 1.5 milyon metrekare arazi üzerinde planlıyor. Proje kapsamında, OYAK şirketlerinin faaliyetlerini daha etkin yürütebilmesine hizmet edecek olan Ar-Ge, sanayi ve lojistik merkezleri, ileri teknoloji üssü, eğitim tesisleri ve yaklaşık 2 bin konutluk bir yaşam alanı yer alacak. İmar planları ve ihtiyaç programlarının tamamlanmasının ardından projeye 2019 yılında başlanması hedefleniyor.
Yalova’da yapılması planlanan sanayi üssü ile ilgili de bir değerlendirmede bulunan Erdem, “Yalova gibi stratejik bir bölgede konumlanacak merkezimiz ilerleyen yıllarda başka yatırımlara da kaynak ve örnek teşkil edecektir” dedi.