Ekonomi‘Net sıfır’ için yol haritası

‘Net sıfır’ için yol haritası

08.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Akbank, 2024 yılının ilk yarısında sürdürülebilirlik alanındaki güçlü performansını sürdürdü.

‘Net sıfır’ için yol haritası

Bu dönemde yenilediği sendikasyon kredisiyle Türk ekonomisine 600 milyon dolar destek sağlayan Akbank, Net-Sıfır Bankacılık Birliği’ne üye olarak da 2030 yılı için güçlü taahhütlerini ve yol haritasını açıkladı. Akbank aynı zamanda toplumsal kalkınmayı destekleyen projelerine yatırım yapmaya devam etti.

Haberin Devamı

Sürdürülebilirlik alanında kararlı adımlar atmaya devam ettiklerini belirten Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, “İnsanı odağımıza alarak sürdürülebilir finansman araçlarımızdan kadın girişimcilere yönelik mentorluk çalışmalarına, gençleri geleceğe hazırlayan sosyal yatırımlarımızdan sanata sunduğumuz uzun soluklu desteklerimize kadar hayatın her alanında sürdürülebilirlik için çalışıyoruz... Uzun vadeli hedeflerimizle ülkemizin düşük karbon ve kapsayıcı ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

2030 yılına kadar 

Akbank, 2050 yılına dek Net Sıfır Banka olma hedefini Net-Sıfır Bankacılık Birliği’ne (NZBA) katılımıyla güçlendirdiğini bildirdi. Birleşmiş Milletler liderliğinde oluşturulan ve kredi ve yatırım portföylerini 2050 yılına kadar net sıfır emisyonla uyumlu hale getirmekte kararlı 140’tan fazla bankayı bir araya getiren Net-Sıfır Bankacılık Birliği üyeliği kapsamında Akbank, 2030 yılı emisyon azaltım hedeflerini ve sektörel stratejilerini de açıkladı. Akbank, finanse ettiği emisyon yoğunluğunu 2030 yılına kadar, 2021 baz yılına göre enerji üretimi faaliyetlerinde yüzde 60, çimento üretiminde yüzde 23.8 ve demir çelik üretiminde yüzde 29 azaltmayı hedefliyor.