EkonomiMutlu, Uygar ve Aydınlık Nesiller Yetişiyor

Mutlu, Uygar ve Aydınlık Nesiller Yetişiyor

11.06.2019 - 15:34 | Son Güncellenme:

1877’den beri.

Mutlu, Uygar ve Aydınlık Nesiller Yetişiyor

Aydınlık bir gelecek düşleyen bir grup insan, dünyayı aydınlatacak gençleri yetiştirmek için 1877 yılında bir okul kurdu. İlerlemenin, ancak sürekli öğrenip gelişerek mümkün olacağını bilen bu insanlar, kız ve erkek çocuklarının hayatları boyunca öğrenme sevgisine sahip, meraklı gençler olmalarını istediler. Eğitimin doğru ilkelerle, doğru yapılmasını her çağda, her zaman gerekli gördüler. Kişilikli gençler yetiştirmeyi amaçladılar. Saygıyı ve güzel ahlakı da öğrenmelerini sağlayacak bir okul ortamı yarattılar. Onların özgüvenlerinin, hoşgörülerinin, estetik duyarlılığa sahip mizah anlayışlarının, sanata bakışlarının ve yeteneklerinin bilime, topluma ve çevreye katkılarının gelişmesi için çalıştılar. Kendini doğru ifade eden, açık fikirli bireyler yetiştirmeyi sürdürdüler.

Haberin Devamı

Mutlu, Uygar ve Aydınlık Nesiller Yetişiyor
Bu okulda yolun başındayken sorumluluk almayı öğrenen çocuklar, öğrendiklerini hayata geçirebilen bireyler olarak büyüyorlar. Kendi yeteneklerine, iç sesine ve davranış biçimine güveniyorlar. Kararlı, yaptığı işin sorumluluğunu üstlenen gençler oluyorlar.

Düşlediklerini Yapıyorlar

Farklı sanat disiplinleriyle kendini ve çevresini anlayıp yorumlama becerisi kazanırken, duygu ve düşüncelerini ifade etmenin yollarını keşfediyorlar. Olay ve nesnelere karşı bakış açılarını genişletip proje ve çalışmalarında işledikleri konulara yeni yaklaşımlar geliştiriyorlar.

Gençler, Toroslarda Sosyal Sorumluluk ve Doğa Eğitimi Projesi çerçevesinde doğal malzemeleri kullanarak land art (arazi sanatı) çalışması yaptılar. “Arazi Eylem Öyküleri” konulu etkinliklerle doğa ve sanatı bütünleştiren çalışmalar da yürüttüler.

Klasik Animasyon Eğitimi’yle çocuklar, yaptıkları çizgi film ve stop motion animasyonların senaryosundan çizimine, seslendirmesine kadar her aşamasını üstleniyorlar. Animasyonlarında “çocuk hakları,” “hayvan hakları”, “çevre” ve “farklılıklara saygı” konularını ele alıyorlar.

Hayal gücü ile çizgiyi, eğitimin ve öğretimin aracı yapan Terakki, 1998’de bir çizgi film stüdyosu kurarak başladığı Klasik Animasyon Eğitimi’yle, 2007 yılında ise stop motion atölyesiyle Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdiler.

İlkokul çağlarında okul çalgıları grubundan lise çağlarında filarmoni orkestrasına doğru olan yolculuklarında müziği yaşıyorlar.

Tam donanımlı heykel ve seramik atölyelerinde sanat eserleri ortaya çıkarıyorlar.

Öğrencilerin kendi kişisel sergilerinin yanı sıra görsel sanatlardan fotoğrafçılığa, teknoloji ve tasarımdan stop motion animasyona kadar çeşitli ders ve kulüplerde yaptıkları iki ve üç boyutlu çalışmalar, her yılın sonunda Plastik Sanatlar Bölümü Sergisi’nde yer alıyor.

1996 yılından bu yana İstanbul’daki en saygın festivallerden biri olan Terakki Vakfı Gençlik Tiyatroları Festivali’nde gençler, sahneledikleri eserlerle deneyimlerini paylaşırken, birbirlerinin performanslarına da tanıklık ediyorlar.

Haberin Devamı

Sözcüklerle Dans Şiir Festivali’nde düşüncelerini ve duygularını şiir disiplinin gereklerini yerine getirerek sözcüklere ve imgelere dönüştürüyorlar. Yazdıkları şiirler o yıl ki festivalin kitabında yayımlanıyor. Ayrıca Yazın”, “Karakutu” gibi kendi çıkardıkları edebiyat dergilerine de yazılar yazıyorlar.


Terakki Vakfı Okulları

Mutlu, Uygar ve Aydınlık Nesiller Yetişiyor

Bu sayfada ''reklam uygulaması'' yapılmıştır.